Tuzson: Gyurcsány miatt volt magas a lakásáfa

2015. december 20. 09:50

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Gyurcsány Ferenc és az MSZP miatt volt magas a lakásáfa, mivel háromszor is áfát emeltek. Kiemelte: Gyurcsány Ferenc pártja és az MSZP nem támogatta a rezsicsökkentést és nem támogatják az áfacsökkentést sem.

2015. december 20. 09:50

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP kormányzása idején duplájára emelték a lakásépítés áfáját. A Kormányzati Tájékoztatási Központ által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben azt írta: Gyurcsány Ferenc és az MSZP, amikor együtt kormányoztak, háromszor emeltek áfát, tizenkét százalékról huszonötre.

Gyurcsány Ferenc pártja és az MSZP nem támogatta a rezsicsökkentést és nem támogatják az áfacsökkentést sem – tette hozzá Tuzson. A nap folyamán az MSZP és a DK is annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz a lakásáfa csökkentésével kormányközelinek tartott építőipari cégeknek akar közpénzt juttatni. A Párbeszéd Magyarországért pedig azt közölte, hogy a kormánynak a bejelentett lakástámogatási intézkedések mellett a közösségi bérlakásszektort is erősítenie kellene.

Utoljára 2012-ben, az Orbán-kormány döntése nyomán emelkedett az áfa: 27 százalékos lett az adókulcs.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2015. december 21. 16:08
Kedves Tuzson Bence, 5 év alatt, pontosan ötször lehetett volna csökkenteni. Helyette egyszer emelték. Gyurcsány a hibás? :-)
peninsulavaldes
2015. december 20. 18:06
igen,én is így látom,mert a gyurcsány nem védte meg a rezsicsökkentést,sőt az volt a célja,hogy a dolgozó embereket kínozza.
csuka
2015. december 20. 17:57
http://alfahir.hu/ha_en_viktor_lennek
GV0917
2015. december 20. 17:43
A Jó Istent arra kérem, hogy engedje meg, nekünk, szegény magyaroknak,hogy Gyurcsány ezzel a lapáttal keresse meg kenyerét mind az öt gyerekének és feleségének hátralévő élete során...Csússzon ki alóla az összeharácsolt vagyon, a Júdás-pénzt tisztára mosó EU-Altus cége, A lopott kéglijét is vegyék vissza végre.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!