Mások érzékenysége: betiltották, majd újra engedélyezték a Halloweent Milfordban

2015. október 13. 11:49

Betiltotta a Halloween megünneplését az Egyesült Államokban a milfordi tankerület a parádékon részt venni nem kívánó diákok érzékenységére és kirekesztésére hivatkozva. A döntés óriási felháborodást váltott ki, a tiltakozók petíciót írtak, majd a tankerület visszakozott.

2015. október 13. 11:49

Betiltotta a Halloween-parádékat az Egyesült Államokban a milfordi tankerület (Connecticut), hogy ezzel vessenek véget azon diákok kirekesztésének, akik nem akarják megünnepelni azt - írja a ctpost.com. A döntés kiváltotta a szülők felháborodását. 

A tankerület döntést nyilvánosságra hozó és indokló levelében az is olvasható, hogy tilos bármilyen, az ünneppel kapcsolatos ruházat viselése mind a diákok, mind a tanárok, iskolai alkalmazottak részéről. 

Egy felháborodott anyuka, Victoria Johannsen szerint így a gyerekek nem tudják megmutatni a Halloween-jelmezüket, akik pedig nem akarnak részt venni a halloweenezésben, azok saját magukat rekesztik ki. 

Johannsen egyike annak az 1600 személynek, akik a Change.org-on aláírtak egy petíciót, amely a döntés visszavonására szólította fel a tankerületet. Rebecca Lilley milfordi lakos szerint nem kéne csak azért feladni ilyen hagyományokat, mert azok egyesek számára offenzívek. 

Végül a tiltakozás hatására a tankerület vezetője, Elizabeth E. Feser visszavonta a döntést, így mégis lehet halloweenezni Milfordban. Szerinte a tiltakozók ugyanakkor valótlanságokat terjesztettek a döntés hátteréről, és amerikaiatlansággal vádolták. 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2015. október 13. 23:12
Ha a homoszexuális püspöknő nem érdekli őket, majd pont a kereszt fogja!
Öreg
2015. október 13. 21:57
Kérdés: hol vannak a svédek, amikor a homoszexuális püspöknő letakartatja a templomok tetején a keresztet, mert irritáló. Pontosság kedvéért: evangélikus püspöknőről van szó!
buckafej
2015. október 13. 21:55
A végén minden hagyományt a sutba kell dobjunk legyen az történelmi, kulturális, vallási, vagy bármilyen, mert sérti "mások" érzékenységét? Ez már az örület! Csodálom, pl. hogy még engedélyezik a lovagi játékok bemutatóját középkoti várainknál, hiszen azok is sértik a háborúelleneseket, esetleg a törököket, osztrákokat. Vagy a főzőversenyek is bánthatják mondjuk a vegák érzékenységét, vagy a borfesztivál az antialkoholisták érzékenységét. Bolond világ, a liberális tolerancia elfajzása.
Szorgos Lajhár
2015. október 13. 21:54
Én a távolból megszorítom azoknak az amerikaiaknak a kezét, akik nem kérnek a Halloweenből. (Egyben akkor is hősnek tartom a buzikat összeadni nem hajlandó hős anyakönyvvezetőnőt, ha a hideg ver ki "az újjászületett keresztényektől".)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!