LMP: Bérlakásépítéssel és felújítással oldható meg a lakhatási válság

2015. május 20. 11:48

Az LMP szerint lakhatási válság van Magyarországon, ezért a párt például párt egy úgynevezett zöldberuházási alap létrehozását is szorgalmazza, amelyből az energiahatékonyságot célzó felújításokat is támogatná. Emellett az alaptörvényben rögzítenék a lakhatáshoz való jogot.

2015. május 20. 11:48

Az LMP szerint Magyarországon lakhatási válság van, a mintegy 300 ezer családot érintő probléma a bérlakásrendszer újraélesztésével és a lakásfelújítások felgyorsításával kezelhető. Erről Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, miután egyeztetett a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület projektvezetőjével, Párdi Zsófiával.

A képviselő, aki szerint a kormánynak nincs lakáspolitikája, az LMP javaslatát ismertetve közölte: a mintegy félmillió üresen álló ingatlan tulajdonosa érdekeltté válna az ingatlan bérbeadásában, ha szociális alapon kiegészíthetők lehetnének a bérleti díjak. A párt egy úgynevezett zöldberuházási alap létrehozását is szorgalmazza, amelyből az energiahatékonyságot célzó felújításokat is támogatná. Emellett az alaptörvényben rögzítenék a lakhatáshoz való jogot.

Párdi Zsófia fontosnak tartotta, hogy a parlamentben téma legyen a lakáskérdés. Arra mutatott rá: ahol korszerűsítéssel már nem oldható meg a lakhatási kérdés, ott bérlakásépítésre van szükség, amely például a középréteghez tartozókon segítene. Ők azok, akik sem egy piaci alapon kiadott bérlakást nem tudnak kifizetni, sem egy saját ingatlant nem képesek megvenni – fűzte hozzá.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. május 21. 01:54
http://casarustica.hu/paraszthazak/fajszi-haz/ Ennél szebbet elképzelni nem lehet. Ja, hogy meló nincs, értem. Meg sokkal jobb rozoga lakóparki szarba költözni kétszer annyiért.
Fakutya Vigyora
2015. május 21. 01:53
http://www.elvit.hu/ingatlan/ingatlan/27829 Négy misi.
írmag
2015. május 21. 01:06
Lakás? Nézz meg néhány ingatlan- és lakáshirdetést, lazán figyelj az összegekre. Az esély, mint a csigának a forgalmas úttesten való átkelésre. A másik oldalra kell születnie. (a tolvajlás leosztott öröklésével). Már megint Lehet alMás a Politika. Az elkefélt privatizáció, az elszámoltatás elmaradása, milliárdos vagyonok politika kötelmű leosztása, a tolvajtársadalmi elvek a fiatalság lakni meg kell alapigénye ellen. Munkával (ha van) esélyed sincs az árát megkeresni (pedig ez az egyetlen jó megoldás). Milyen társadalmi együttélési elv ez? Ha harc, hát legyen harc! Az 1. lépés a hajléktalanság totális, végleges felszámolása, ugyanis egy ilyen valós „végpont” nem létezhet a valahol lakni kell területen, mert emberellenes. Az iszonyatos társadalmi aránytalanságok felszámolása segíthetne, egy jó politikai megoldás meg győzelmet terem.
kjkj945
2015. május 20. 16:35
http://www.kaposho.hu/berlakasok-berleti-dija.html lumpolni lehet, de ki tudja a bérleti dijat fizetni? pl kaposvár ott? http://www.napi.hu/ingatlan/lakast_keres_elszaladtak_a_berleti_dijak.596767.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!