Az LMP kizárná az állami gázimportból az offshore hátterű cégeket

2014. november 19. 15:30

Törvényjavaslattal akadályozná meg az LMP, hogy offshore-hátterű cégek vegyenek részt az állami gázimportban. Szél Bernadett, a párt társelnöke elmondta: elfogadhatatlan, hogy egy részben offshore hátterű, részben a Fidesz gazdasági hátországához köthető cég tízmilliárdokat tegyen zsebre az adófizetők pénzéből.

2014. november 19. 15:30

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy kizárja az állami gázimportból az offshore hátterű cégeket. Szél Bernadett társelnök szerdai sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak tartotta, hogy egy részben offshore hátterű, részben a Fidesz gazdasági hátországához köthető cég, az állam által biztosított jogosítványokkal tízmilliárdokat tegyen zsebre az adófizetők pénzéből. A képviselő kifejtette: a Garancsi István érdekkörébe tartozó, részben offshore hátterű MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. 2012-ben több mint 50 milliárd forintos osztalékot fizetett, miután extraprofittal értékesítette a távhő-szolgáltatóknak az olcsó import gázt.

Szél Bernadett szerint a cég „zsákmányszerzése” folyamatos a magyar energiapiacon, mert miután az év elején megvette a Dunamenti Erőmű részvényeinek háromnegyedét, nemrég kiderült, hogy a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. árampiaci érdekeltségére is „lecsapott”. A politikus emlékeztetett: korábban azonnali kérdéssel fordult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez az ügyben, de mivel nem kapott elégséges választ, ismét írásbeli kérdést intéz hozzá.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. november 19. 18:21
A MET-ben van Garancsi. Aki ugye a Videoton tulajdonosa. A focicsapaté. És ebben a brancsban van Viktor is, főleg innen gazdagszik mostanában. Akkor most Orbán meg a haverja "offshore-lovagok"? Képzeljük már el, hogy évente tízmilliádrokat keres a miniszterelnökünk. És ez csak az egyik forrás a számtalan közül. Volt mit cipelnie a vonaton tökegyedül, titokban Svájcba, csoda, hogy elbírta a szajrét...
tóth mária
2014. november 19. 16:51
Az LMP ezzel is foglalkozzon: https://kuruc.info/r/35/135961/
Wendriner
2014. november 19. 16:04
Szél Bernadett , ugorgyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!