Felszentelték a gödöllői görögkatolikus templomot

2014. szeptember 17. 17:47

Kocsis Fülöp püspök a Szent Kereszt tiszteletére szentelte fel szeptember 13-án az újonnan épült gödöllői görögkatolikus templomot.

2014. szeptember 17. 17:47

Felszentelte a gödöllői görögkatolikus templomot Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök. A templom alapkövét 2011 novemberében tették le, majd 2013-ra készült el a szerkezetkész állapot, végül 2014. szeptember 13-án ünnepelte a közösség a felszentelést. A szertartáson görögkatolikus egyházi méltóságok mellett ott voltak a gödöllői gyülekezetek papjai és lelkipásztorai, s részt vett az eseményen Hegyi László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Gémesi György polgármester és Tóth Tibor alpolgármester is.

„A felszentelt templom Isten jelenlétének helye, de azt a közösségnek kell megtöltenie élettel” – fogalmazott a főpásztor. 

Kocsis Fülöp püspök három alkalommal összesen 32 millió forinttal támogatta az építkezést, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatain 25 millió forinthoz jutottak, Gödöllő Város Önkormányzata ingyenesen adta a telket, valamint 10 millió forint támogatást nyújtott, Veresegyház önkormányzata 2 millió, a gödöllői HUMAN BioPlazma Kft. félmillió, míg az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája 9 millió forinttal támogatta a templom építését. Mindezek mellett a hívek is hatalmas áldozatokat hoztak, a fiatal családosok éppúgy, mint sok idős gyülekezeti tag.

A templomot Balogh Balázs tervezte.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!