A tusványosi szindróma

2014. augusztus 04. 16:46

Ismét megmutatták a liberális véleményformálók, hogy bármikor, bármilyen, a kormányfőtől elhangzó szöveg felhasználásával képesek lejáratni Magyarországot.

2014. augusztus 04. 16:46
Torkos Matild

Bármennyire is fontos személy a jobboldalon Orbán Viktor, miniszterelnöki szerepét, hatáskörét erősen szabályozzák törvényeink. Eddigi politikai pályáját, tetteit mérlegre téve pedig tényleg aljas inszinuáció kétségbe vonni, megkérdőjelezni a demokrácia melletti elkötelezettségét. Még akkor is így van ez, ha egyébként teljes joggal lehet kifogást emelni jó néhány kormányzati intézkedéssel szemben. Ha időnként úgy tűnik is, hogy feszegeti a törvény szabta korlátait, ha a kormányzati hatalomban rejlő „zsákmányrendszer” lehetőségeit elég sokszor rettenetes személyzeti politikával használja ki, még akkor is elég nehéz lenne kikezdeni azzal, hogy nem demokratikusan irányítja az országot. (…)

Orbán Viktor elég régóta beszél arról, hogy a liberális állam után egy munkaalapú állam korszaka jöhet el, amely a kereszténységet, az emberi jogokat tiszteletben tartva ismét versenyképessé teszi a magyar közösséget. Mostani bírálói úgy tesznek, mintha Orbán most beszélt volna életében először a munkaalapú állam tervéről. Legalább öt éve erről beszél. Például 2012-ben kifejtette, mi a célja a kormányzati ciklus hátralévő idejére. Ezek szerint: befejezik a munkát, hogy a jóléti állam helyett munkaalapú állam alakuljon ki. Az ehhez szükséges lépések szerinte: a költségvetést pozitívba kell fordítani, 50 százalék alá kell csökkenteni az államadósság szintjét – négyévente szerinte legalább 10-14 százalékkal lehet lefaragni belőle –, újra kell iparosítani az országot, meg kell teremteni az energiafüggetlenségünket, fejleszteni kell az atomenergia-termelést, célként kell meghatározni a teljes foglalkoztatottságot, meg kell fordítani a demográfiai trendet, és haza kell hívni a tehetségeinket. A baloldali fizetett vagy önkéntes aktivisták most örülhetnek egy parányit, sikerült megint rossz hírét kelteni a világban Magyarország demokratikusan választott miniszterelnökének a beszédéből kiragadott szövegfoszlányok félremagyarázásával, ám van egy rossz hírem számukra: a magyar nép már a demokrácia őrzését se bízná rájuk, nem kér a viperáikból, uniós pénzen vett vízágyúikból, gumilövedékeikből, amelyekkel nekik átmeneti ideig sikerült markukban tartani a hatalmat, miután lelepleződött a csalásuk, a hazugságaik özöne.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A helység galagonya
2014. augusztus 05. 10:37
Matild ma is szárazon ment el.
kitiltott
2014. augusztus 05. 09:19
Nem tudom, hogy van -e még egy "rezsim" a világon ami ennyiszer megszüntette a demokráciát , a sajtószabadságot, a jóléti államot , "sárbatiposta" polgárait, mint ahányszor ezt a baloldali média szerint a mostani megtette.. Nem tudom van -e balos média világban (ami köztudottan a világ médiáinak 80%-át a haza sajtó 70% át uralja) még egy olyan személy akit ennyire gyűlölnének mint Orbán Viktor-t- De azt tudom hogy ennyi népe, nemzete ellen dolgozó szemétláda, szarkeverő balos lúzer gyűlölködő,megélhetési újságiró sehol nincs a világon mint kis hazánkban. a baloldalt csak az Orbán gyűlölet tartja egyben.. nincsenek már érvek, nincsenek célok, csak egy .. Kiváncsi lennék hogy ez alatt a 4 év alatt 2010-től hányszor írták le a nevét pozitív jelzővel a baloldalon. Minden esetre le a kalappal a Miniszterelnökünk előtt, hogy ekkora balos ellenszélben is sikeresen kormányozza az elősző kormányok által már majdnem teljesen elsüllyesztett, 2010-ben még vitorla és evezőlapát nélküli ladikot, amelyben azok is benne ülnek akik folyamatosan lékeket vernek a hajóba..mondván mindegy mi lesz, csak süllyedjen már el a "teknő" a népével együtt hogy be tudják bizonyítani hogy nekik van igazuk..
vakhangya4
2014. augusztus 04. 22:48
"""Orbán Viktor elég régóta beszél arról, hogy a liberális állam után egy munkaalapú állam korszaka jöhet el, amely a kereszténységet, az emberi jogokat tiszteletben tartva ismét versenyképessé teszi a magyar közösséget.""" Drága Matild! A hülyeséget még meg is akarja magyarázni? Lehet ugyan, de röhejessé válik. Mi köze van a munkának a kereszténységhez? A liberalizmus és a liberális demokrácia nem egy és ugyan az. A munkaalapú állam az mi a frász? Az azt jelenti, hogy a politikusok is dolgozni fognak és a képviselőségük csak fizetés nélküli másodállás lesz? És kedves Matild Ön majd egy gyári 8 óra után írja majd önszorgalomból a cikkeit?
tgyu
2014. augusztus 04. 21:50
Torkos Matildnak nagyjából igaza van. Csakhogy az az érzésem, hogy alábecsüli az ellenfelet. Ahogy a világon elterjesztették, hogy Orbán kihirdette a demokrácia megszüntetését, úgy bármire képesek, ami a propagandát illeti. Érdemes az indexet megnézni - egy ócska propagandalap, ami folyamatosan adagolja a mérget és ráadásul a legtöbben azt olvassák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!