Egyelőre egy bank sem perel devizahitel-ügyben

2014. augusztus 11. 12:54

Az új devizahiteles törvény alapján július 26-tól számítva harminc napjuk van arra a bankoknak, hogy bizonyítsák: tisztességesek voltak az egyoldalú szerződésmódosítások. Ehhez az államot kell beperelniük, azonban a Fővárosi Törvényszék azt közölte: egyelőre nem indítottak ilyen pert.

2014. augusztus 11. 12:54

Az új devizahiteles törvény vélelmet állít fel amellett, hogy tisztességtelenek voltak az egyoldalú szerződésmódosítások. A bankok megdönthetik ezt a vélelmet: ehhez az államot kell beperelniük a törvény hatálybalépésétől, azaz július 26-tól számított harminc napon belül.

Az ilyen perekre kizárólagosan illetékes Fővárosi Törvényszék azonban azt közölte a Magyar Hírlappal, hogy egyelőre nem érkezett hozzájuk ilyen kereset. Ha a bankok a határidőn belül pert indítanak, akkor azokat majd a szokásosnál rövidebb határidőkkel kell lefolytatni: az első- és a másodfokú eljárásra is csak harminc-harminc nap áll majd rendelkezésre – írja a Napi.hu.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2014. augusztus 12. 17:16
"...Fegyvert ragadni gyengeség: megöl az ellenség és megver s elszáll rólam a kedves ég. Jogállamban a pénz a fegyver. A hadviselés itt ma más. A hős a kardot ki se rántja. Bankó a bombarobbanás s mint fillér, száll szét a szilánkja..." /József Attila/
rakosi
2014. augusztus 12. 17:15
Persze, hogy nem! Nem akarnak róla papírt, hogy tisztességtelenül jártak el.
almafa
2014. augusztus 12. 17:15
Amikor meg nem szerződésben meghatározott elemek szerint változtatják a törlesztőrészletet, olyankor a szerződés érvénytelen. Visszamenő hatállyal.
Locassen
2014. augusztus 11. 19:19
itten tévesen tetszik vélekedni: "A vélelem bíróság előtt megdönthető, megcáfolható, amennyiben az ellenkezőjét bizonyítják." Persze nem mindegyik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!