XII Piusz megáldja az amerikai csapatokat

2014. június 06. 13:16

XII. Piusz megáldja az amerikai csapatokat Róma német megszállás alóli felszabadítása után.

2014. június 06. 13:16

XII. Piusz megáldja a Rómát a német megszállás alól felszabadító amerikai csapatokat 1944-ben. A pápát a hordszéken viszik, és rengeteg katona meg akarja érinteni őt, ő kezet fog velük, majd a angol nyelven beszédet intéz hozzájuk. 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2014. július 16. 11:44
Nem vollt egy könnyű helyzet amikor egy Sztálin és Hitler közül kellett választani.... Mi a helyzet a német katolikus egyház szerepével a 2. vh. alatt?
acido domingo
2014. június 17. 02:51
' közben részt vett több százezer ortodox szerb átkeresztelésében' Átkeresztelés nincsen, a keresztség egy. 'Nagyon szép hogy zsidókat mentett, de elég nagy kár, hogy pont az ortodox keresztény testvéreivel szemben meg szerepet vállalt az egyharmados áttérít-kitelepít-kivégez kombóban.' A pápa nem minden katolikus teljhatalmú ura. Tévedés azt hinni, hogy mindenben aktív szerepe volt, amit a katolikus egyház tagjai tettek, akár a hierarchia magasabb szintjein is.
Csomorkany
2014. június 17. 02:51
Hát, mindenesetre Stepinacot boldoggá avatták kb. 10 éve. Az manapság egy per, ahol minden ilyesmit föl lehet hozni. Az az igazság, hogy jobban megbízom a boldoggá avatást engedélyező vatikáni bíróságban, mint névtelen netes vádaskodásokban.
Vendéen
2014. június 13. 21:35
felemelte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!