Mikó-ügy: megkezdődött a fellebbviteli tárgyalás

2014. május 29. 13:13

Megkezdte a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium fellebbviteli tárgyalását a ploiesti-i táblabíróság csütörtökön.

2014. május 29. 13:13

Megkezdte a Mikó-ügy fellebbviteli tárgyalását a ploiesti-i táblabíróság csütörtökön. A védelem kérésének helyt adva a bírói tanács elrendelte, hogy a bukaresti pénzügyminisztérium közölje: érte-e kár a román államot a vitatott ingatlanszolgáltatás miatt – tájékoztatta az MTI-t Kapcza Mikolt Krisztina, az Erdélyi Református Egyházkerület jogi képviselője.

 
Első fokon a bíróság 2012-ben jogtalannak ítélte a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatását a református egyháznak, és börtönbüntetést szabott ki a restitúciós bizottság tagjaira.
 
Az ügyben csütörtökön kezdődött a fellebbezés érdemi tárgyalása. Korábban a bíróság több ízben halasztott, mert nem sikerült a vádlottakat szabályosan beidéznie.
 
A bíróság június 20-ára tűzte ki a következő tárgyalást – számolt be az ügyvéd.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!