Ezt láttam I. Orbán Ramszesz csodás piramisában

2014. április 17. 19:14

Káprázatos órákat töltöttem Orbán Viktor fáraó értelmetlen, de gyönyörű síremlékében. Inkább ilyeneket kéne építeni, mint hogy Simicska Lajos tegye el a pénzt.

2014. április 17. 19:14
Szily László
Szily László

„Mielőtt bemegyünk az arénába, essünk túl a dolog kellemetlen részén. Bár az illetékesek minden lehető alkalommal hangsúlyozzák, sőt alá is húzzák kiemelőfilccel, hogy ez a stadion magántőkéből épült, ellentétben a Fradi- meg a DVSC-arénával, ez az állítás csak messziről nézve, hunyorítva igaz. A Csodapálya döntő részben tao-pénzből készült, ami olyan társasági adó, amit az adózó nem a költségvetésbe fizet be, hanem a törvény adta lehetőséggel élve valamilyen sportszervezetnek ad oda. Vagyis ebből iskola, tanárfizetés vagy lélegeztetőgép lenne, ha befizették volna. (...)

I. Orbán Ramszesz tényleg csodálatos, sőt lenyűgöző emléket állított magának. A foci az európai kultúra elvehetetlen része, jó arénákra minden normális országban szükség van, így én nagyon örülök, hogy ez itt felépült. Ilyen arénákra viszont sehol sincs szükség, praktikus szempontból nézve teljesen felesleges a tündeerdő, a mesteri ácsolat a réztornyokkal és az egész fantáziavilág, hiszen ez egy ifjúsági sportközpont.

De ha onnan nézed, hogy ezt a pénzt tuti ellopták volna, akkor már ezerszer jobb, hogy egy ilyen fantasztikus műalkotás épült belőle. Esztétikailag alig érheti kritika az épületet, a néhol elég rondán kiöntött látszóbetont kivéve. Az meg a gyakorlatban fog kiderülni, hogy az álomtető tényleg megvéd-e az esőtől, vagy – ahogy saccra kinéz – a nézőtér felét a tető ellenére verni fogja az eső. De egy ilyen alkotásban ázni is jó érzés lesz.”

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PSmith
2014. április 19. 18:32
Lenne egy fogadásom (nagy összegben), hogy tíz éven belül Orbán Viktor stadionnak fogják átkeresztelni.
Monkey4you
2014. április 19. 18:31
München - Der FC Bayern hat für seinen Nachwuchs große Pläne. Der Rekordmeister plant nicht nur den Bau einer Jugendakademie. Am neuen Bayern-Campus soll ein eigenes Stadion für die Jugend-Teams stehen. ---------------- Ezek is csak utánozni tudnak!!! http://www.merkur-online.de/sport/amateur-fussball/landkreis-muenchen-stadt/fc-bayern-muenchen-ii/neues-stadion-fc-bayern-plant-einer-mini-allianz-arena-2904786.html
Monkey4you
2014. április 19. 18:27
Ilyen arénákra viszont sehol sincs szükség,... -------------- Csak a hülye Bayern Münchennek van ettöl jobb ifistadionja...mert hát ök megtehetik...csak viccböl tartják fennt!!!
ottapont
2014. április 18. 16:44
Egyedi, különlegesen szép stadion, büszkének kellene rá lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!