Gyermekrák Alapítvány: már az ügyészség is vizsgálódik

2014. január 19. 09:35

A Fővárosi Főügyészség elrendelte a Gyermekrák Alapítvány törvényességi ellenőrzését, miután kiderült: az alapítványt vezető Balogh István az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja.

2014. január 19. 09:35

Az ügyészség szóvivője megerősítette az Index értesüléseit, miszerint azt vizsgálják, hogy az alapítvány kuratóriumának működése megfelel-e a jogszabályi rendelkezéseknek. A vizsgálat folyamatban van, az várhatóan meghaladja a hatvan napot – közölte Bagoly Bettina.

Egy január eleji feljelentéskiegészítés után a BRFK már nyomozást indított hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen. A feljelentést Szilágyi György jobbikos képviselő tette meg még decemberben.

Az alapítvány elnökéről az Index derítette ki, hogy az adományokból vett betegszállítóval jár dolgozni. Balogh István jogi lépéseket fontolgat a szerinte „méltatlan médiatámadások” miatt.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2014. január 19. 13:18
Szerintem felül kellene vizsgálni azt az Szja 1% ügyet. Gondolom nem csak ez az egy alapítvány nyulja le a pénz nagy részét. Úgy kellene átalakítani a törvényt, hogy az adó az adó. Az az államé. Az adomány az adomány. Azt pedig az egyén vagy társaság adhat a saját pénzéből.
nyugalmazott tanár
2014. január 19. 10:28
Ami ennél, és még jó néhány alapiítványnál történik, az nem tartalmaz semmi meglepőt. Lehetett tudni eddig is. Az ügyészség most, bár megkésve, de talán megteszi, amit tennie kell.
3M..
2014. január 19. 10:04
Köszönjük a Jobbik éberségét! Ők végzik a kötelességüket, felfedik a mutyit. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!