NAV-mutyi: Mesterházy is felháborodott

2013. december 29. 10:05

Felháborítónak nevezte Mesterházy Attila, hogy nem hozzák nyilvánosságra a NAV két nap alatt elvégzett átvilágításának dokumentumait. Az MSZP elnöke egyetért Schiffer Andrással abban, hogy jogi útra kell terelni a kérdést.

2013. december 29. 10:05

Mesterházy Attila felháborítónak tartja, hogy az adóhatóság megtagadta annak a jelentésnek a nyilvánosságra hozatalát, amelyet Horváth András vádjainak tisztázására a nemzetgazdasági tárca egy hétvége, mindössze két nap alatt készített el. Az MSZP elnöke egyetért Schiffer Andrással abban, hogy jogi útra kell terelni a kérdést, mert szerinte „a mondvacsinált indokokkal megtagadott adatszolgáltatás ismét annak gyanúját erősíti, hogy a kormányzat politikai vagy pénzügyi haszonért cserébe eltűri a neki fontos cégek adótrükközését”.

Schiffer András pert helyezett kilátásba Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellen amiatt, hogy az adóhatóság adótitok és személyes adatok védelmére hivatkozva megtagadja a szóban forgó vizsgálatról szóló jelentés kiadását.

Mesterházy Attila szerint „szemforgató” a NAV elnökének magyarázata, miszerint a jelentés kiadására a benne foglalt cégekkel kapcsolatos adótitok, valamint Horváth András feletteseinek és munkatársainak személyi adatai miatt nincs lehetőség. Mesterházy emlékeztetett: a rendőrség egy rajtaütésszerű házkutatás során dokumentumokat kobozott el a NAV volt dolgozójától, valamint a kormánypárti képviselők már az állítólag folyamatban levő ügyészségi vizsgálatra hivatkozva teszik lehetetlenné az ügy feltárását segítő parlamenti vizsgálóbizottság munkájának megkezdését. Szerinte ezek után felháborító adótitokra és személyi adatokra hivatkozva megtagadni az iratok nyilvánosságra hozatalát.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. december 29. 23:00
Az adókárosultak szövetsége pedig az aggodalmát fejezte ki.
locsaba
2013. december 29. 19:50
szarházi eltárs ennyit tudsz
HSL
2013. december 29. 18:30
mindig ezek az 1 hét késéssel felháborodások
S0ma
2013. december 29. 17:58
Addig háborodnak fel, amíg sikerül nekik meg is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!