Miféle sunyiságról van itt szó?

2013. január 27. 09:34

A magyar ember egyik népbetegsége egyebek mellett a szinte állandóan jelen lévő gyomorgörcs.

2013. január 27. 09:34
Muki

„A magyar ember egyik népbetegsége egyebek mellett a szinte állandóan jelen lévő gyomorgörcs. E kellemetlen, a mindennapokat mérgező érzés kiváltó okainak skálája a sárga csekktől kezdve a hivatali szemétkedéseken át egészen a borítékról szóló cseppet sem diszkrét, ám annál nagyobb szolgalelkűséget kívánó helyzetig terjed. Tehát nekik eszük ágában sincs »hálásnak« lenni, mivel csak a félelmeiket igyekszenek megváltani a tompán csengő magyar forintokkal.


A legrosszabb ebben az egész soft-korrupciós helyzetben az – és ettől görbülhet igazán az ember szája –, hogy mindezt a válaszadók több mint fele közömbösen szemléli vagy pozitívan ítéli meg. Innen lehet továbbfűzni a csinos kis összeesküvés-elméleteket arról, hogy vajon ez a megengedő, sőt támogató gondolkodásmód az élet mely területein érhető még tetten. Tehát: miért is érezzük magunkat rosszul? Hát ezért is.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. január 27. 21:59
Igaz történet. Egy hölgy szívrohamot kapott. Kihívták a háziorvost, aki ellátta a beteget és mentőt hívott. A férj érdeklődött, mennyire súlyos a hölgy állapota? Mire a háziorvos: X úr! Tegyen a tárcájába százezer Ft-ot! Ma már protokoll van, ettől az egyen-ellátástól eltérőt az kap, akinek sok pénze van. Érvényes a felszólítás: Pénzt, vagy életet.
tarackos
2013. január 27. 17:21
Bakker, még is mi a pérót akartál mondani? Vagy csak úgy fizettek mert seggrészegen rádőltél a tasztatúrára?
kjkj945
2013. január 27. 10:12
"""A tévesen hálapénznek nevezett „pluszjuttatás” hátterét próbálta megfesteni egy a napokban megjelent, egyébként elszomorító kutatási eredmény. Abban már senki nem talál semmi meglepőt, hogy a becslések szerint minimum ötvenmilliárd forinttal megpakolt borítékok és a zsebek között ilyen erős kölcsönhatás figyelhető meg. """ """ A pénzmozgás intenzitása és nagysága szakterületenként változik, a másik fontos tényező pedig az, hogy bizonyos vezetői szint alá e kétes forintok nem is gurulnak le. Így a hierarchia alsóbb szintjein maradnak a szánalmasan alacsony fizetések, de egy rezidens nettó száznegyvenezer forintos fizetése is csak kínos vakarózásra elég, amikor megjönnek a csekkek."""
nyugalmazott tanár
2013. január 27. 09:48
A gyomorgörcs nem a magyar ember "népbetegsége", hanem a magyar embereket sújtó, tudatosan és szervezetten előidézett ártalma. Minél rosszabb a közérzete a nemzetnek, annál könnyebb manipulálni. S minél jobban manipulálható, annál könnyebb lesz a közérzetét tovább rombolni a hazugságokkal, félelemkeltéssel, riogatással, a valós értékeink ócsárolásával. Évtizedek óta egy önmagába visszatérő, szándékosan gerjesztett körfolyamat ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!