NGM: Stabilak hazánk kilátásai

2012. december 20. 18:23

A nemzetgazdasági tárca szerint a Fitch Rating csütörtökön bejelentett pozitív értékelése is azt mutatja, hogy „Magyarország 2013-ban végre lekerülhet az uniós szégyenpadról”.

2012. december 20. 18:23
Magyarország valóban stabil kilátásokkal rendelkezik – kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Fitch Ratings csütörtöki bejelentését, amellyel megerősítette Magyarország szuverén adósosztályzatait, a besorolások kilátását pedig negatívról stabilra javította.
 
A kormány egyetért a Fitch Ratings értékelésével, és úgy látja, hogy már az egyik nagy nemzetközi hitelminősítő is felismerte azokat a gazdaságpolitikai intézkedéseket, amelyek eredményeképpen az elmúlt két évben Magyarország sikeresen és tartósan csökkenő pályára állította az államadósságot, fenntartható fiskális konszolidációt hajtott végre – közölte az NGM az MTI-vel.
 
A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint a fenntartható fiskális konszolidáció révén „Magyarország 2013-ban végre lekerülhet az uniós szégyenpadról”. „A magyar pénzügyi mutatók az előző minősítéshez képest javultak: a hiányunk 3 százalék alatt marad, az államadósság csökken, a CDS-felár csökkent, a forint jól teljesít, az ország külső finanszírozási képessége a régióban a legmagasabb és tartósan, biztonsággal tudjuk magunkat finanszírozni a piacról” – összegzett az NGM.
 
Hozzátették: a kormány a sikeres fiskális stabilitás megteremtését követően most már a növekedésre tud fókuszálni. „A megtett intézkedések, valamint a következő évekre vonatkozó stratégiánk részletes bemutatásával további pozitív minősítésekre számíthat az ország” – áll a nemzetgazdasági tárca közleményében. 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. december 21. 19:31
Ha egy szar helyzet stabilizálódik, akkor annak még nem igazán kell örülni.
next mindig élni fog
2012. december 20. 23:53
Ma hallottam a rádióban, hogy az államkötvények fogják betömni az IMF-től kiesett lóvét! Jó üzlet ez? Nem tudom, de szerintem szar! Hm!
gebasz
2012. december 20. 23:50
szar. de legalább üzembiztosan az. nagy siker ez egy ilyen rátermett kormányzattól
laci0011
2012. december 20. 22:28
Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak. Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz. Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket. Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb. Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad. Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!