Mindszenty, a magyarok lelkiismerete

2012. október 03. 10:46

Mindszenty volt a bátorság szimbóluma, szimbólum egész Európa számára – nyilatkozta a bíborosról Habsburg Ottó. A Terror Háza Múzeum videójában megszólal XII. Piusz pápa, Antall József, Kiss Ulrich és Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának demokrata frakcióvezetője is. Pelosi elmondta, Amerikában minden nap imádkoztak a katolikus iskolában Mindszentyért és Oroszország megtéréséért – számukra a bíboros jelképezte a szovjet elnyomás elviselhetetlenségét.

2012. október 03. 10:46

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2012. október 15. 01:44
Ő volt az utolsó, aki Magyarországon szót emelt a diktatúra bevezetése ellen.
ottapont
2012. október 15. 01:44
Bárcsak ma lenne ilyen biboros a magyar katolikus Egyházban!
buckafej
2012. október 15. 01:44
Mindszentyt már a Tanácsköztársaság alatt internálták. Később szót emelt a zsidók deportálása ellen, a nyilasok is internálták. Tiltakozott a svábok kitelepítése ellen, szót emelt a kommunizmus áldozataiért. Elmenekülhetett volna, de ő mindig az áldozatok mellett szólalt fel, függetlenül azok vallásától, nemzetiségétől. Lehet, hogy makacs és szögletes ember volt, de valóban a kommunizmus ellene harc egyik jelentős személyisége.
birkakaka
2012. október 03. 18:16
És a hit bástyája.Ha marad posztján a katolikus egyház kevésbé lett volna szétverve és kevés besúgója lett volna.Akkor ma a katolikus egyház azon a szinten állna ma,mint lengyelországban a katolikusok.Ezért is űldözték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!