Bándy Katát autóba tuszkolták

2012. július 17. 12:36

Bándy Kata elrablásának tanúja is volt – írta az Origo.

2012. július 17. 12:36

Az Origo úgy tudja: Bándy Kata gyilkosának bűntársa is volt a nyomozók szerint. Közösen kényszerítették be a lányt egy autóba a Vöröskereszt utcában. Elrablásának tanúja is volt, aki hallotta, és talán látta is az eseményeket.

A rendőrség egyelőre nem ad hivatalos tájékoztatást a pécsi pszichológusnő meggyilkolásának részleteiről és a továbbra is zajló nyomozásról.

P. László előzetes letartóztatásba helyezéséről szerdán fog dönteni a bíróság. P. Lászlót kedden fél kilenctől újra kihallgatják.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. július 18. 01:48
Puhítják a köcsögöt,egy két hét,és semmit sem fog már akarni egyedül elvinni...
bambuci
2012. július 17. 15:58
Jó pár éve velem is megtörtént, h kutyasétáltatás közben elmentem egy auto mellett, amiben egy cigány srác ült, megkérdezte ismerek e közelben éjjelnappalit. Elmagyaráztam neki merre találja legközelebbit, és mi volt a válasza?! Ő nem ismeri a környéket, szálljak be a kocsiba és mutassam meg. Furcsa volt, h egyedül ült a hátsó ülésén. Mentem tovább.
nempolkor
2012. július 17. 14:45
Indexről: "Ügyvédje elmondása szerint P. László nem tett terhelő vallomást másra, viszont úgy fogalmazott: "Egyedül viszem el a balhét". Ezt a mondat nehezen értelmezhető, ha csak egyedül neki lenne köze a gyilkossághoz. A rendőrség a több elkövetőre vonatkozó sajtóértesüléseket eddig se nem erősítette meg, se nem cáfolta. A Dunántúli Napló úgy tudja: találtak a nyomozók egy fültanút, aki egy keveset látott is a történtekből, és szerinte Bándy Katát a vöröskereszt utcában betuszkolták akkor éjjel egy autóba, a lakhelyétől mindössze kétszáz méterre. Különös részlet volt a férfi első vallomásában az is, hogy állítása szerint Bándy Kata önszántából, útközben beszélgetve ment vele gyalog arra a helyre, ahol meggyilkolta, és ahol később a holttestet megtalálták. Ez a hely pár utcával távolabb van a szórakozóhelytől, ahonnan hazafelé indult a lány aznap éjjel, mint az otthona. Egyelőre nem világos, miért ment volna el arra P. Lászlóval Bándy Kata. A pécsi nyomozásba szakértőként bevont nyugalmazott ezredes, Kovács Lajos hétfőn az MTI-nek azt mondta: a holttest megtalálását követő közös gondolkodás során arra jutottak, hogy Bándy Kata csak akkor sétálhatott önként a lakásától 500-800 méterre lévő, igen nehezen megközelíthető szeméttelepig, ha erre egy ismerőse kérte. Ellenkező esetben erőszakkal, kocsival hurcolhatták oda (mert gyalogosan ilyen távon ez szinte lehetetlen), valószínűleg többen, magyarázta a feltételezéseket a nyugalmazott nyomozó. Szerinte P. László nem lett volna képes egymaga autót vezetni, leendő áldozatát lefogni, netán már a kocsiban megerőszakolni, megfojtani, a táskáját kiüríteni, vagyis elképzelhető, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, de ez a feltételezés még bizonyításra vár. Kovács Lajos az MTI-nek arra a kérdésre, mi támasztja alá , hogy a bűncselekményt autóban követték el, azt felelte: ez csupán az egyik verzió. Szerinte az is lehet, hogy Bándy Katát az elhagyatott füves területen lévő dombon ölte meg a tettes, majd onnan görgette le a mélybe, utána dobva üres táskáját, ám ennek ellentmond, hogy a dombon az elrabolt holmiból származó egyetlen nyomot sem találtak."
OmegaMale
2012. július 17. 13:06
"Elrablásának tanúja is volt, aki hallotta, és talán látta is az eseményeket." Hogy lehet valami *talán* látni? Mint amikor rádugom az pendrive-ot a lejátszóra? Talán láttam... Képek, zene... Videó nincs. Úúúú, akkor nem láttam... Vagy hogy???? Vagy attól függ, hogy hány százezer/millió oka lesz emlékezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!