Tó keletkezett Kőbányán egy pláza helyén

2012. április 09. 11:39

Egy félbemaradt kőbányai plázaépítkezés munkagödrében négy év alatt komplett tó keletkezett, amelyet kezdenek birtokba venni az állatok – olvasható az Index riportjában.

2012. április 09. 11:39

A kőbányai Mázsa téren 2005-ben kellett volna megnyitni a Mázsa Plázát. A beruházó kiásott egy gödröt, az ideiglenes megoldás azonban több évig úgy maradt, a gödör idővel megtelt esővízzel és talajvízzel, egy szabályos tó keletkezett a telken, ami már a Google Maps-en is látható – olvasható az Indexen.

A két építtető, a két tulajdonos és az önkormányzat közötti jogvita és a gazdasági válság miatt az egész Mázsa téren leálltak a munkálatok. A kőbányai önkormányzat most a gödör ügyének rendezését várja a terület tulajdonosától a további károsodások, balesetek elkerülése érdekében.

A portál riportja szerint a tiszta vizű tóban lakik egy vadkacsa pár, mellette nyest, de láttak már a vízben ezüstkárászt (más néven kínai kárászt vagy jövevénypontyot) is.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2012. április 09. 22:24
A cikk végén volt a lényeg: "És a valóság: Kicsi Kína A két említett nagy beruházásnak még az alapköveit sem tették le, ezzel szemben a szóban forgó terület mögött, a Monori és a Jegyenye utcában valóságos kis Sanghaj épült fel, miközben ők és az önkormányzat pereskedtek. A Monori Center [10] nemrég nyitotta meg kapuit, de a környéken azt pletykálják, hogy még tovább fognak terjeszkedni, most is nagy építkezések folynak a center mellett. A kínai és olasz (de főleg kínai) importot áruló üzletek helyén egykor lóistállók, gabonatárolók voltak, ezekből egy malomépületet meghagytak, mert az műemlékvédelem alatt áll. A környéken szinte csak ázsiai embereket látni, és vannak olyan hirdetések, amiket csak kínai nyelven plakátolnak ki, sőt egy autósiskola kínaiul hirdeti, hogy náluk lehet jogosítványt szerezni."
blogen
2012. április 09. 20:27
Kispesten is van egy, a Majomsziget, ha megvan még, dehát miért is ne lenne: http://index.hu/gazdasag/magyar/mjm080521/
kjkj945
2012. április 09. 15:54
Csak egy baj van még az 50-es években oktatták nekem, hogy Budapest a Duna hordalékára épült.
GY. F.űegér
2012. április 09. 15:13
Eddigelé éppen elég pláza keletkezett tavak helyén, legfőbb ideje, hogy a természet visszavágjon. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!