London: Lassul a globális élénkülés

2012. április 04. 18:29

A négyhavi emelkedés után márciusban csökkent a globális összágazati beszerzési menedzserindex - a mutató a JP Morgan szerint a világgazdaság legátfogóbb aktivitási mérőszámának számít.

2012. április 04. 18:29

Négyhavi folyamatos emelkedés után a múlt hónapban csökkent a világgazdaság legátfogóbb aktivitási mérőszáma – közölte szerdán az egyik vezető befektetési csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzési menedzserindex alapján.

A JP Morgan bankcsoport, amely minden hónapban közzéteszi a világgazdaság egészére kivetített, a legnagyobb nemzetgazdaságok feldolgozó és szolgáltatási szektorainak teljesítményadataiból hozzáadottérték-súlyozással képzett saját, összesített beszerzési menedzserindexét, márciusról szóló, szerdán Londonban ismertetett kimutatásában közölte, hogy az általa kiszámított összágazati kibocsátási mutató a múlt hónapban - főleg a globális szolgáltatási szektor  gyengülését tükrözve – 0,8 ponttal 54,6 pontra csökkent.

A ház szakelemzői szerint ez 3,0 százalékos, éves szintre átszámolt pillanatnyi világgazdasági növekedési ütemnek felel meg. A beszerzési menedzserindexek az 50-es érték felett jelzik a vizsgált gazdasági szektorok teljesítményének emelkedését, az ennél alacsonyabb PMI-értékek visszaesésre utalnak.
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. április 05. 13:27
Avagy élénkül a globális lassulás.
Királyvizet Károlyira
2012. április 04. 18:55
ellenben a globális fejkerekedés töretlen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!