Nyílt hadüzenet a reformereknek

2012. április 09. 10:23

A pápa nagycsütörtöki beszéde nyílt hadüzenet mindenkinek, aki a katolikus egyházban bármilyen megújulást szeretne elérni. Szomorú bizonyítéka ez annak, hogy XVI. Benedek alkalmatlan a tisztségre, amit betölt.

2012. április 09. 10:23
Kaleidoscope

A pápa nagycsütörtöki beszéde nyílt hadüzenet mindenkinek, aki a katolikus egyházban bármilyen megújulást szeretne elérni. Szomorú bizonyítéka ez annak, hogy XVI. Benedek alkalmatlan a tisztségre, amit betölt. Ezután a világ minden pontján egy feladata maradt a katolikus egyház megújulásáért küzdő keresztényeknek: kérni az „aratás Urát”, hogy küldjön (új) „munkásokat aratásába”, mert  „az aratnivaló sok, de a munkás kevés.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. április 10. 09:17
Ha jól értem, a cölibátusra utal Szerző. Praktikus szempontból - a helyükbe képzelve magam - ENÉLKÜL már nem lenne katolikus egyház. Ebből viszont az következik, hogy a "természettől idegen", bűnös, és gyermekrontó esetek szociológiailag olykor szintén a katolicizmus részét képezik. Harcolni kell ellene, de megszüntetni nem lehet. Ezzel a "bűnösség" nem csak ELVILEG, hanem GYAKOLRATILAG is állandó sajátja marad a katolikus egyháznak.
bambuci
2012. április 09. 18:05
Azt hallottam Erdőnek jó esélyei lehetnének a következő pápa választáson, nem tudom igaz-e?!
magnamater
2012. április 09. 16:01
Tehetséges emberek után legtöbbször tehetségtelen epigonok következnek: Újító volt Jézus, de utódai csak a régihez ragaszkodnak.
GY. F.űegér
2012. április 09. 12:18
Az egyház eddig is alkalmatlan volt, nem kellett ehhez Hitlerjugend Benedek. Erről szól a komplett világirodalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!