Folytatódott a romagyilkosságok pere

2012. március 21. 20:06

Folytatódott szerdán a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere: a Budapest Környéki Törvényszéken ezúttal két tanút hallgattak ki a tiszalöki emberöléssel kapcsolatban.

2012. március 21. 20:06

A tiszalöki emberöléssel összefüggő tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.  A vádirat szerint a munkába induló Kóka Jenőt 2009. április 22-én Tiszalökön, házának udvarán gyilkolták meg egyetlen lövéssel, amelyet egy távcsöves vadászpuskából mintegy húsz méterről adtak le.

A bíróság szerdán két tiszalöki nőt hallgatott meg. Arról számoltak be, hogy a gyilkosság előtt nem sokkal láttak egy sötét színű terepjárót a településen, ketten ülhettek benne, és egyikük ki is szállt a kocsiból egy rövid időre. Az egyik tanú - mint mondta - egy körülbelül nyolcvan centiméter hosszúságú tárgyat látott a terepjáró mellett álló ember kezében.

A tanúk következő emléke a támadással kapcsolatban az volt, hogy egy nagy durranást hallottak, emiatt kiszaladtak az utcára, ahol ekkor már többen kiabáltak. Ezután - mint elmondták - megtudták, hogy meglőtték Kóka Jenőt.

A vád szerint a lövést Kiss Árpád elsőrendű vádlott adta le, de a támadásnál Kiss István másodrendű vádlott is jelen volt. Kóka Jenőt abból a megfontolásból választották ki, hogy egy rendezett életvitelű roma elleni támadás erőszakos válaszlépésekre sarkallhatja a romákat. A terepszemle alapján úgy döntöttek, hogy Pető Zsoltot - a harmadrendű vádlottat - kihagyják a bűncselekmény elkövetéséből.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2012. március 21. 22:36
Bence csinálhatna a "magyargyilkosságokról" is egy filmet. Lehet a néző az előadás negyedénél szomjan halna. Kis aljas senkiházi!
cili
2012. március 21. 21:20
Biztos véletlen,hogy ez a hír is ma jött ki..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!