Obama komoly megjelenést írt elő a válság miatt

2011. november 14. 10:42

Hawaii mintás ing helyett öltönyben és kosztümben kellett pózolniuk a gazdasági szakembereknek az APEC-találkozón, miután Barack Obama szakított egy több évtizedes hagyománnyal.

2011. november 14. 10:42

„A korábbi csúcstalálkozók fotóit látva arra a következtetésre jutottam, hogy ez olyan hagyomány, amelyről lemondhatunk” - jelentette ki Barack Obama azzal kapcsolatban, hogy az ázsiai-csendes óceáni gazdasági együttműködési fórum (APEC) résztvevői mintás hawaii ingben kívántak csoportképet készíteni a találkozó után. Az amerikai elnök komolytalannak vélte ezt a hagyományt, így arra kérte a szakembereket, hogy öltönyben, kosztümben álljanak a fotósok elé.

Az amerikai sajtó az új szabályokat azzal magyarázta, hogy Obama nem szerette volna, ha úgy tűnik, mintha az APEC vezetői nyaralnának Hawaiin a világgazdaságot fenyegető válság közepette.

A helyszínnek megfelelő öltözet hagyományát Bill Clinton elnök 1993-ban teremtette meg pilótadzsekijével a seattle-i APEC-találkozón. 2004-ben Santiagóban chilei ponchóban, a következő évben Dél-Koreában pedig kék és arany színű selyem tunikában pózoltak a vezetők. 2010-ben Japánban a meghívottak feleségei kimonókat öltöttek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lionheart
2011. november 14. 22:26
Hát, nem tudom, ez mennyit segít a bankárok társadalmi megítélésén... gyanítom, hogy ettől nem lesznek népszerűbbek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!