Helyzetkép: a magyar online média jelene

2011. november 14. 12:31

Főszerkesztők távoztak, újságírók pártoltak át más médiumokhoz, hírportálok olvadtak egybe, megszokott arculatok módosultak. De vajon mi zajlik a háttérben?

2011. november 14. 12:31

Eseménydús volt az elmúlt fél év a magyar online médiában: főszerkesztők távoztak vezető portálok éléről, neves újságírók pártoltak át más médiumokhoz, hírportálok olvadtak egybe vagy szaporodnak osztódással, megszokott arculatok módosultak.

Hogy a háttérben mi zajlik, a Média Műhely a kulcsemberektől kérdezi meg.

Beszélgetőpartnereink:
Mészáros Zsófi - főszerkesztő, index.hu
Gazda Albert - főszerkesztő, origo.hu
Gavra Gábor - főszerkesztő, hvg.hu

Moderátor: Bánlaki D. Stella

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2011. november 23. 13:52
Nyilvánvalónak tűnik: a Fidesz médiagépezete nem elégszik meg a médiatörvény kiherélésével, az írott sajtó bekebelezésével, a közmédia elfoglalásával, a Médiatanács élére Lakatos etnő kinevezésével, hanem a kb. mostanáig tartó versengő pozícióharc helyett (HV, Kurucinfo, Mandiner stb.) támadásba lendül, és pénzt, paripát, befolyást nem kímélve, megpróbálja az eddigi független médiaközpontokat is maga alá gyűrni. Tartok tőle, sikerül is neki. Tényleg úgy tűnik, hogy nem hagy semmiféle támadási felületet. Elég tragi-mulatságos visszaemlékezni, a naiv jobboldali fórumozó társaimra, akik lekezelő jóindulattal értetlenkedtek azon a néhány ballibsinek mondott f-társukon, hogy miért is olyan balgák, miért nem látnak a szemüktől, miért, miért, miért...
korona
2011. november 22. 12:47
Mind a három onlínés lap nagyonis baloldali, köztársaságpárti, hogy ne mondjam marxista.
picur3ka
2011. november 19. 21:33
A kulcsemberek. ennyi. kesz, passz.
Fakutya ezredes
2011. november 19. 21:04
Gavra nagyon szenved valamiert-tol. http://href.hu/x/gidb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!