Gyűlölet ellen provokál a Benetton

2011. november 17. 11:53

A Benetton újabb provokatív reklámkampánnyal állt elő – óriásplakátjaikon ezúttal többek között Barack Obama, Angela Merkel, Hugo Chávez és XVI. Benedek csókolózik. A Vatikán már tiltakozik.

2011. november 17. 11:53

Nagy vihart kavart a Benetton új reklámkampánya, hiszen a divatmárka óriásplakátjain ezúttal világszintű vezetők csókolóznak. A plakátok olyan manipulált képeket jelenítenek meg, amelyeken többek között Nicolas Sarkozy francia elnök Angela Merkel német kancellárral, Barack Obama amerikai elnök Hugó Chávez venezuelai és Hu Csintao kínai vezetővel csókolják szájon egymást.

Az „UnHate” nevű reklámprojekt célkeresztjéből az egyházak és a vallások sem maradhatnak ki, hiszen az egyik változaton XVI. Benedek pápa és Sheik Ahmed al-Tayeb a kairói Al-Azhar mecset imámja váltanak csókot. A Vatikán már tiltakozott a Benetton reklámja ellen, hiszen elfogadhatatlannak tartják a szentatya képének manipulatív és üzleti célú felhasználását.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2011. november 17. 21:55
Topnyákkal, meg azzal a biofaszkalappal, Jézusgyalázó?
Honfi-fi
2011. november 17. 20:58
Anyám ! Micsoda szakrális smár. Ehez képest a Brezsnyev-Honecker nyálcsere, csak kiscserkész babapuszi volt. Itt látszanak az arcokon az elhivatott, ámde rejtett érzelmek rezdülései is.
peninsulavaldes
2011. november 17. 18:22
Nagyon jó reklámfogás. Provokáló, és felszítja a kedélyeket.
El Topo
2011. november 17. 16:56
Hehehe.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!