Eger: kétes átutalások miatt nyomoznak

2011. augusztus 08. 09:18

Az előző ciklusban állítólag a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke 160 millió forint átutalására adott utasítást, noha erre nem volt jogalapja. A kedvezményezett az egri kórházat üzemeltető városi tulajdonú cég volt.

2011. augusztus 08. 09:18

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást az egri Markhot Ferenc Kórházat üzemeltető kft. számlájára a szocialista Sós Tamás utasítására átutalt 160 millió forint ügyében - olvasható a Magyar Nemzetben.

Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés elnökeként hatáskörét jóval túllépve döntött az egyszeri vissza nem térítendő támogatásról, a közgyűlés tudta és hozzájárulása nélkül” - magyarázta a feljelentést megtevő Sveiczer Sándor Péter, az előző ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló Heves megyei eseti bizottság elnöke.

A fideszes Sveiczer szerint Sósnak hárommillió forintig lett volna joga személyesen dönteni átutalásokról, ám az MSZP-s politikus átlépte az értékhatárt. A bizottsági elnök szerint a 160 milliós átutalás úgy történt, hogy a kórházat működtető, városi tulajdonban lévő társaság számláin összesen mintegy 400 millió forint volt megtalálható.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2011. augusztus 08. 10:37
"a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke 160 millió forint átutalására adott utasítást, noha erre nem volt jogalapja." mi az, h nem volt jogalapja? dehogy nem! hiszen a szoclib kormányzás 8 éve erről szólt. utalgattak fűnek-fának, majd visszaosztottak. náluk ez olyan természetes volt mint a sió-lé. a jogalap fogalmát ők úgy értelmezték mintha törvényen kívüliek lennének és mindenhez jogot formáltak maguknak. innentől kezdve én már meg sem ütközök egy ilyen cikken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!