Debrecen: bűnös hely, bűnös város

2011. július 27. 14:58

Tavaly a megyei jogú városok közül Debrecenben követték el a legtöbb bűncselekményt. A legtöbb gyilkosságot Pécsett regisztrálták. A városban tavaly több vádemelés történt, mint Miskolcon, Szolnokon és Nyíregyházán együttvéve.

2011. július 27. 14:58

Nyilvánosságra hozták a megyei jogú városok 2010. évi bűnügyi ranglistáját. A megyei jogú városok között Debrecen az első, ebben a városban tavaly több vádemelés történt, mint Miskolcon, Szolnokon és Nyíregyházán együttvéve. Ez a 207 ezer lakosú hajdú-bihari városban összesen 22 ezer bűntettet és vétséget jelent. Amíg a legtöbb megyei jogú városok kétharmadában egy vagy egy gyilkosság sem történt, addig Pécsett 5 gyilkosság és 5 további emberölési kísérlet aktáját zárták le 2010-ben.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. augusztus 01. 00:37
Persze, mer' Miskolcon, Szolnokon es Nyiregyhazan egyuttveve nem mernek ennyi nyomozast inditani. Hiszen, minden elkoveto magyar allampolgar, azok meg kulonosen vedettek. A szerzo meg valoszinuleg nem jart egyik helyen se.
MakkA
2011. július 29. 08:50
Ezek számok, amit mindenki úgy magyaráz, ahogy akar. A rendőrséget ismerve, az a gyanúm, hogy Debrecenben több feljelentést tesznek az emberek, míg mondjuk Miskolcon ha késsel fenyegetve kirabolják őket, akkor sem tesznek feljelentést. Én ebből azt szűröm le, hogy Debrecenben a bejelentést felveszik, máshol meg a bejelentőt megdumálják-megfenyegetik, hogy ne rontsa a statisztikát. (Mert a rendőri logika szerint a bejelentő rontja a statisztikát, nem a rabló.) (Amúgy ez egészen addig megy, hogy ha egy holttestet találnak, azt is elkönyvelhetik "nem idegenkezűség"nek, és akkor volt-nincs gyilkosság.) Mondjuk a debreceni rendőrök a Balla Irma gyilkosság nyomozása miatt erősen szégyenkezhetnek, bár ott vszeg politikai utasításokat követtek. o
Öreg
2011. július 28. 14:31
Ne az legyen a döntő, hol ítélnek el legtöbb embert bűncselekményekért ! A kérdés- amire nem lehet válaszolni konkrét adatokkal, de sejteni lehet: hol ússzák meg legtöbben a felelőségre vonást. Kíváncsi lennék pl. arra, hogy egy olyan kis helyen, mint Gyöngyöspata, hány ember ment börtönbe a Kecskekő nevű vikendtelep-gyümölcsös lerablásáért. Mert a látott képek alapján ott néhány száz ítélet lett volna reális. /Ezeknek az ítéleteknek az elmaradása tette naggyá a Jobbikot ott/
Szarvasember
2011. július 28. 11:35
Logikus: minél nagyobb egy város, annál többen fordulnak meg benne. Pécs és Debrecen a legnagyobb városok, ráadásul drogcsempész útvonalon. Ettől kezdve nincs mit csodálkozni. Na és jó tudni azt is, hogy a rendőrségi statisztika módszertanát Mekk-Mester dolgozta ki :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!