Mégis lesz BuBi

2011. június 22. 12:42

A Fővárosi Közgyűlés szerdán felhatalmazta a városvezetést a kölcsönbicikli-rendszer támogatási szerződésének aláírására, így újraindulhat az előző önkormányzati ciklusban eltervezett, ám később kifulladt beruházás.

2011. június 22. 12:42

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése értelmében az Európai Unió mintegy 900 millió forinttal támogatja az összesen 1,1 milliárd forint értékűre becsült budapesti közösségi kerékpáros rendszer kialakítását. Így, a közgyűlés döntése alapján a főváros vezetése aláírhatja a beruházás uniós támogatási szerződését.

A BuBi névre keresztelt projekt keretében Budapest 74 helyszínén, átlagosan 560 méteres távolságban több mint ezer kölcsönözhető kerékpárt helyeznek el. A rendszer önkiszolgáló lesz, bankkártyával, chipkártyával vagy mobiltelefonnal lehet majd használni.

A beruházás kapcsán a BKK még az idén fejlesztéseket visz véghez: kerékpártámaszokat építenek ki, illetve felülvizsgálják a jelzőlámpás csomópontokat annak érdekében, hogy a város minél könnyebben kerékpározhatóvá váljék.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!