Itt az izlandi vulkánparfüm!

2011. június 01. 10:18

Az izlandi női gleccserkölni után jön a férfi változat is: kitalálója szerint az illat férfias, akár a vulkán, amely 20 kilométer magasra lövellte ki magából a hamut.

2011. június 01. 10:18

Tavaly az Eyjafjöll tűzhányó kitörésének apropóján Sigrun Lilja Gudjonsdottir, egy izlandi nő a vulkán oldalán lévő gleccser olvadékvízéből kölnit kreált Eyjafjallajökull- rövidítve EFJ - néven. Amikor az idén május 21-én kitört egy másik izlandi vulkán, a Grimsvötn, Gudjonsdottir úgy döntött, meglelte férfikölnijének legfőbb alapanyagát, mely a Grimsvötn gleccserének olvadéka lesz. Az illat neve a gleccser neve lett: Vatnajökull, rövidítve VJK.

Gudjonsdottir szerint az illat férfias, akár a vulkán, amely 20 kilométer magasra lövellte ki magából a hamut. A terméken már hónapok óta dolgoztak a vulkán kitörése előtt Grasse-ban, Franciaország „kölnifővárosában”. Készül a női változat is. Egy kis üveg 23 ezer forintba kerül, eddig pedig már csaknem 50 millió forint értékben kelt el belőle.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!