Új bolygóra vinné az emberiséget a Somogyi Védelmi Bizottság

2011. április 28. 17:38

Kritikus infrastruktúrák: zárt ülésen tárgyalta a Somogy megyei Védelmi Bizottság ezek rendőrségi és katasztrófavédelmi vonatkozásait csütörtökön - írja a Somogyi Hírlap.

2011. április 28. 17:38

A kritikus infrastruktúrákról szóló ülésnek egy három évvel ezelőtti  kormányhatározat adott alapot. Ez a jogszabály kilenc pontba szedte a KI-elemeket (energia, infokommunikáció, közlekedés, víz, élelmiszer, egészségügy, pénzügy, ipar, jogrend-kormányzat, közbiztonság-védelem), s ezen belül 43 pontba az összetevőket a kőolajfinomítóktól a rendőrségi bázisok védelméig.

A 2008-as jogszabály a terrortámadások, a természeti katasztrófák és technikai kihívások alapján vette komolyan az infrastruktúrák sebezhetőségét, s a társadalom és kormányzat kölcsönös egymásrautaltságát. Vámosi Zoltán politológus professzor az ülésen elmondta: a formálódó multipoláris világrend olyan fenyegető kihívásokat tartogat, melyekre egyre kevésbé lehet katonai eszközökkel válaszolni. Együttes környezeti-társadalmi hatásaik révén 2030-ban kellene új bolygót keresni az élethez.

„Addig sok a munka, melyet a Gelencsér Attila közgyűlési elnök vezette bizottság kimagasló eredményesen végez” - tette hozzá Tokovicz József dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalának főigazgatója.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2011. április 28. 21:47
WTF? Namost nem értem. Somogy nem tud megfelelő katonai erőt mutatni a multipoláris világrend ellenében? Hadban állnak már Kínával? Viszont a titkos somogyi űrhajózási projektnek igazán utánajárhatna a mandiner. Nagy sztori, érzem.
smalladam
2011. április 28. 21:06
par honappal ezelott hogy lekurvaanyaztak itt a mandineren, mikor azt talaltam mondani, hogy megalakul hamarosan a galaktikus egyuttmukodes rendszere:) lesz meg a tatuinon szita karoly szobor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!