Ufók márpedig léteznek. Vagy mégsem?

2011. április 12. 11:59

Az FBI közzétett egy ufóincidens megtörténtét bizonyító, több mint fél évszázada titkos dokumentumot. Amerikai médiumok szerint a jelentés egy közismert átverést tartalmaz.

2011. április 12. 11:59

Hivatalos oldalán tett közzé egy 1950-ből származó, eddig titkosított jelentést az FBI. A hivatal washingtoni ügynökétől, Guy Hotteltől származó feljegyzés szerint három repülő csészealjat találtak Új-Mexikóban. A csészealjakban három ember formájú, 1 méter magas lény tartózkodott, melyek fémes szövésű ruházatot viseltek, és testüket a vadászpilóták által használt nagy nyomású ruhához hasonló kötések fedték. Az eset után három évvel később született jelentésben Hottel informátorára hivatkozva azt állítja, az ufók azért zuhantak le, mert az Új-Mexikóban üzemelő nagy teljesítményű radarok megzavarták a repülő csészealjak irányítóművét.

A világsajtó nagy része szerint az eset az Új-Mexikó állambeli Roswellben történt. Mint arról a város napilapja, a Roswell Daily Record 1947. július 8-án vezető hírben beszámolt, az amerikai légierő helyi légi bázisa, a RAAF 509 bombázóegysége „repülő csészealjat fogott el” a közelben. A hír a légierő sajtóközleményéből származott, de ők már másnap cáfolták az értesülést, és azt állították, hogy az általuk megtalált tárgy csak egy meteorológiai léggömb volt. A roswelli eset azonban nem hagyta nyugodni az ufóhívőket: sokak szerint az amerikai kormány csak el akarta titkolni a történteket.

Több amerikai médium szerint azonban a szuper titkosként hétfőn az FBI oldalán nyilvánosságra került dokumentum valójában egy közismert átverést tartalmaz. A feljegyzés sohasem volt titkosítva, évtizedek óta elérhető és Roswell nevét meg sem említik benne.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!