Oszkó: Nem kellett volna megszorítás

2011. február 14. 10:43

A Bajnai-kabinet pénzügyminisztere szerint csak az egykulcsos adózás bevezetése miatt van szükség nagyarányú megszorításokra.

2011. február 14. 10:43

Oszkó Péter az FN.hu-nak adott interjújában leszögezte: a kormány felborította a Bajnai-adminisztráció által megtervezett 2010-es költségvetést. Az egykori miniszter szerint a kormány különösen lazán bánt a gazdasági intézkedések kommunikációjával, mely a finanszírozási költségek növekedését eredményezte.

Oszkó úgy véli: a nemzetgazdasági miniszter által kommunikált 600 milliárdos költségvetési korrekcióra eredetileg nem lett volna szükség. A megszorítás elkerülhetetlenségét szerinte az 500 milliárd forintnyi bevételkiesést okozó egykulcsos adó okozza. Az egykori tárcavezető 100-130 milliárd forintos korrekciót látott volna szükségesnek. A korrekció végrehajtásához a Bajnai-kabinet konkrét javaslatot is társított - tette hozzá.

Bajnai Gordon pénzügyminisztere beszélt jelenlegi politikai szerepvállalásáról is: „Dugovics Tituszként” rántja magával, aki karaktergyilkosságot próbál végrehajtani rajta. Oszkó Péter beszélt a Sukoró-ügyről is, szerinte saját eljárása korrekt és szabályos volt.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bb2
2011. február 15. 08:54
Hát már tényleg kellene valami "megszorítás": Oszkót, Verest, meg jónéhány briganti haverjukat kellene végre megszorítani. De jó alaposan !
lantose70
2011. február 15. 08:50
Baráti házaspár, férj nettója tavaly decemberben 700ezer, januárban 900ezer. Feleség minimálbért kap, az ő bére idén 10ezerrel csökkent. Nekik nem gond, hiszen összességében még mindig jól jártak. De vajon tényleg a gazdagokat kell támogatni? Mi van azzal a családdal, ahol két átlagkeresetű, netán minimálbért kereső van? Képmutató kormány ez.
Vizigót
2011. február 14. 20:30
"Oszkó: Nem kellett volna megszorítás" Ki mondta hogy kell Péter? Ez csupán a ti elcseszett mániátok. Vagy az ördögmázolás az új hobbid? Inkább osztogassál a magadfajtáknak fasza kis adóelkerülési tanácsokat. "„Dugovics Tituszként” rántja magával, aki karaktergyilkosságot próbál végrehajtani rajta" Elirigyelted Fletótól a mártírszerepet Péter?
Nemhivo
2011. február 14. 16:50
....drága narancsködevők! ...hát ténylegesen ki a f.sznak is lett annyira jó ez az egységes 16%-os adókulcsal,...ha most arról lehet olvasni, a közalkalmazottak 60%-kának fizetését ki kellet"egészíteni" ...éspedig azért, hogy a fizetésük NE CSÖKKENJEN.... Amikor az "egyszeri nagyarányú adócsökkentés" lázában égett a nemzet, akkor nem erről volt szó....MINDENKI magára vette, hogy több pénze fog maradni.."Kipótlásról" (mármint azért, hogy NE CSÖKKENJEN! a pénze) ...szó sem volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!