A Vatikán hisz a földönkívüliekben?

2010. október 27. 10:46

A Vatikán már többször adott helyet olyan találkozóknak, ahol szakértők vitatták meg a földönkívüli életet. José Gabriel Funes jezsuita pap, a Vatikáni Csillagvizsgáló vezetője elgondolkodtató kijelentéseket tett. Sloszár József kutató szerint a Biblia is számos UFO-jelenségről számol be.

2010. október 27. 10:46

„Ahogy a Földön számos teremtmény él, úgy nem zárható ki a földön kívül élet lehetősége sem. Isten teremtő hatalma nem ismer korlátokat. Ha Szent Ferenc bátyjának és húgának szólította bolygónk élőlényeit, miért ne mondhatnánk azt mi is, földönkívüli testvérem?” – elmélkedett a L’Osservatore Romano című vatikáni lapnak adott interjújában José Gabriel Funes jezsuita pap, a Vatikáni Csillagvizsgáló vezetője. A portugál pap kifejtette: „A bibliai jó pásztor 99 juhot hagy hátra, hogy megmentse azt az egy eltévedtet. Nem kizárt, hogy az univerzumban élő számtalan civilizáció közül az ember az egyetlen bűnös, akinek szüksége volt Jézus megváltó halálára. II. János Pál pápa mondta, XVI. Benedek pedig megismételte, a hit és az értelem két szárny, amellyel az emberi szellem felemelkedik. Az egyház nem fél a tudománytól és annak felfedezéseitől” - mutatott rá.

Sloszár József kutató A Biblia – ami a kulisszák mögött van, Az „Izraelita” projekt és Egy másik világ alcímű könyvei meglepő dolgokról mesélnek. A szerző szerint a frigyláda egy adóvevő készülék volt, melynek szárnyas kerubjai gramofonként működtek, Illés szekere űrhajó lehetett, a Vörös tengeren pedig úgy kelt át száraz lábbal a választott nép, hogy az idegenek erősen lehűtött gázsugárral fagyasztották meg a hullámzó vizet. Mózes kőtáblái továbbá nyomógombokkal ellátott műszaki szerkezetek lehettek, amik ütés- és törésálló speciális anyagból készültek. Veress Zoltán római katolikus pap hangsúlyozza: nem ezek a Szentírás központi gondolatai: „A megfoghatatlanban segíthet a hitünk, melynek lényege a földön túli, örök élet. Kétségtelenül keveset tudunk a földönkívüliekről, ám ha léteznek, hiszem, hogy Jézus őket is megváltotta”.

Fotó: Bors

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vogon
2010. október 29. 09:55
atila68: köszi, de azért nem volt nagyon zavaró, ugye tudtad mire gondolok?
Vogon
2010. október 29. 09:45
Tilikov: Szerintem óriási az okfejtésed! Nekem meg az e tárgyban tradicionális alapmű jutott az eszembe Brien élete, hát valahogy ennyit mondott volna Jézus a földönkívülieknek...is.: "...nem én vagyok a megváltó! Menjetek a picsába! ...és mondd, hogy menjünk a picsába urunk?!"
tewton
2010. október 28. 13:56
úúúúú, és a genfi meg wittembergi meg jerusálemi papok vajon hisznek-e bennük? mert itt a katolikusok kb. annyit mondtak, hogy "talán vannak, na és?"
morfondír
2010. október 27. 21:04
"Hallatlan! Bohrzasztó! Most jó!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!