Sátorban iktatták be Schmittet

2010. augusztus 06. 12:25

Schmitt Pál beszédében elmondta: „Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László munkája, egyénisége, stílusa mind külön-külön és együtt csiszolta az elnökséget olyan intézménnyé, amelyre a magyarok még ma, a bizalmatlanság korában is mély tisztelettel tekintenek”. Sólyom László nem jelent meg az eseményen.

2010. augusztus 06. 12:25

Péntek délelőtt tartották meg Schmitt Pál köztársasági elnök hivatalba lépési ünnepségét. A viharos időjárásra való tekintettel a ceremóniát nem a Szent György téren, hanem a Sándor-palota udvarán, egy sátorban bonyolították le.

Az ünnepségen körülbelül 200 meghívott vendég vett részt, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, Mádl Ferenc volt államfő és Boross Péter volt kormányfő, Kövér László házelnök. Meghívást kaptak még miniszterek, államtitkárok, a diplomáciai testület tagjai, a történelmi egyházak képviselői, a határon túli magyar szervezetek vezetői, valamint az összes volt köztársasági elnök.Sólyom László nem jelent meg a ceremónián. Az LMP és az MSZP sem képviseltette magát, indoklásuk szerint a túl későn kapott meghívás miatt.

Schmitt Pál beszédében elmondta: „Göncz Árpád, Mádl Ferenc és Sólyom László munkája, egyénisége, stílusa mind külön-külön és együtt csiszolta az elnökséget olyan intézménnyé, amelyre a magyarok még ma, a bizalmatlanság korában is mély tisztelettel tekintenek”. Ők formáltak az elnöki szerepből méltóságot - tette hozzá.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fiksi
2010. augusztus 07. 22:17
Nem lesz semmi baj Smittel. Kellemes társasági emberként imádni fogja a nyugati sajtó és csodálkozni fognak, hogy a nyugat -balkánon zongorázni tudó,nyelveket beszélő európai politikusok is vannak. Mondjuk a sörsátor és a "piros háztetők" kicsit kínos.
darkman29
2010. augusztus 07. 13:17
Nem értem, egy köztársasági elnöki beiktatás hogy lehet ilyen gagyi módon megcsinálva? Magyar nóta, disznóölős sátor? Már csak a Kadlottkarcsi, vagy a Bunyóspityu kellett volna a teljes képhez. Így nehéz lesz pátoszt adni a tisztséghez. (ja,a Koltay rendezte)
küllő
2010. augusztus 07. 11:03
smitt elvtárs a barátunk. smitt elvtárs jó elvtárs.
trendo
2010. augusztus 06. 18:42
Nem nézem szívesen Schmitt Paját, amint előmelegíti a széket a Főnöknek! Ettől függetlenül, ami a "tisztségnek" kijár, az jár! Ha valakit a Magyar Köztársaság törvényeinek megfelelően megválasztottak Elnöknek, akkor kutya kötelessége minden, a választásában résztvevő pártnak jelen lenni a beiktatáson. Sólyomtól is ízléstelen volt a "kéznemrázósdi". Jó volna, ha egy polgárinak deklarált rendszerben mindenki úgy viselkedni, mint akinek volt gyerekszobája. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!