Rendőrségi házkutatás a bloggernél

2010. április 27. 13:53

A kaliforniai rendőrség házkutatást tartott a Gizmodo blog munkatársának lakásán, aki egy hete képeket és videót publikált az Apple nyáron megjelenő telefonjáról.

2010. április 27. 13:53

Jason Chen, a Gizmodo bloggere április 19-én ötezer dollárért felvásárolta az Apple következő generációs iPhone-jának prototípusát, majd lefotózta, darabokra szedte, mindent dokumentált, és az egészet a nyilvánosság elé tárta.

Az Apple először egy levélben kérte a telefon visszaszolgáltatását, de a jogi osztály már minden bizonnyal azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Valószínűleg ennek következményeként történhetett, hogy múlt pénteken bírói engedéllyel a kaliforniai rendőrség behatolt Chen lakásába annak tudta nélkül, majd lefoglaltak négy számítógépet és két szervert. A Gawker (amelyhez a Gizmodo blog is tartozik) azonban vitatja, hogy a behatolás és a lefoglalás jogos lett-e volna.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iMan
2010. április 27. 17:08
Mért? Nem tök mindegy? Most már úgy is kiderült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!