Fizetős YouTube indul

2010. január 21. 12:56

Január végétől videotékaként is működik a videomegosztó, néhány dollár ellenében 48 óráig miénk a film.

2010. január 21. 12:56

A hivatalos YouTube-blogon jelentették be, hogy január végén elkezdik a videokölcsönzés nyilvános tesztüzemét. Az akció egyben a Sundance filmfesztivál reklámja is, ugyanis első körben a fesztiválon bemutatott filmek kerülnek a kölcsönző kínálatába. A filmeket 3,99 dollárért lehet kikölcsönözni, és 48 órán át válik elérhetővé a videó. A későbbiekben a kölcsönzési időt és az árat is a film jogtulajdonosa állíthatja majd be.

Az online videokölcsönző bizniszben a YouTube a maga hatalmas látogatószámaival kemény konkurenciát jelenthet az iTunesnak, az Amazonnak, a Netflixnek, és a Blockbuster videotéka-hálózat online szolgáltatásainak. Elemzők szerint ha a kölcsönzős biznisz bejön, az sokat segíthet a YouTube-nak, hogy a 2009-es forgalmát a másfélszeresére emelje, és elérje a 700 millió dolláros bevételt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!