Hoppá! Obama megadóztatja a szilikon melleket!

2009. július 31. 14:41

Tíz százalékos állami sarcot akar kivetni Barack Obama a botox-zal végrehajtott szépészeti műtétekre. Az amerikai pénzügyminisztérium számításai szerint az új adó 100 milliárd dolláros (19 200 ezer milliárd Ft.) bevétellel kecsegtet.

2009. július 31. 14:41
Hadat üzent Barack Obama amerikai elnök a szilikon kebleknek, és a felpumpált ajkaknak: a politikus úgynevezett „botoxadót” fontolgat, hogy az egészségügyi reformjához szükséges 100 milliárd dollárt előteremtse (a botox egy, a szépségiparban elterjedt idegméreg, mely befecskendezve 4-6 hónapra gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok mozgását). A tengerentúlon nagy szakadék tátong a gazdagok, valamint a közép és a szegényebb réteg egészségügyi ellátása között: egyrészről tombol a plasztikázási láz, ugyanakkor 40 millió embernek egyáltalán nincs egészségügyi biztosítása, ami azt jelenti, ha kórházba kerül, több százezer dollár kifizetése mellett látják csak el.

Obama a tervek szerint 10 százalékos adóval sújtaná az ajakfeltöltésre, a mellnagyobbításra, a zsírleszívásra,a ráncfelvarrásra és az orrplasztikára jelentkezőket pénztárcáját: az így kasszírozott évi 100 milliárd dollárt az egészségügyi hálóból kiszorulók megsegítésére fordítaná. – Tavaly mindegy 300 ezer nőn végeztek mellnagyobbítást, melyek egyenként minimum 3800 dollárba kerültek (725 ezer forint), és több mint ötmillió adag botoxinjekciót fecskendeztek be, egyenként 500 dollárért (95 ezer forintért). Elképesztő összegeket költenek az emberek külsejük megváltoztatására, ugyanakkor százmillióknak egy-egy mandulaműtét kifizetése is gondot okoz – áll a Fehér Ház által kiadott indoklásban.

Szilikon mellekre vet ki adót Obama (Bors)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cavinton
2009. augusztus 02. 11:30
:) ez különben szimpatikus intézkedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!