GPS-szel a Balatonon

2009. július 07. 14:38

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park feltette a látnivalók pontos GPS koordinátáit a honlapjára.

2009. július 07. 14:38

A nemzeti parkok között elsőként a Balaton-felvidéki hallotta meg a kor elektronikus szavát, és tette közzé bemutatóhelyinek úgynevezett GPS-koordinátáit. Ez pedig azt jelenti, hogy a számítástechnikai rendszerek, elektronikus kütyük megszállottainak nem kell papír alapú térképpel bajlódniuk, hanem kedvenceikkel felszerelkezve, műholdas helymeghatározó rendszer (GPS) segítségével találhatják meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természeti csodáit bemutató helyeket.

A GPS-koordináták a nemzeti park honlapján a látnivalók menüpont alatt szerepelnek, az egyes helyszínek leírásában. A kevésbé jártasakat útvonaltervező, elektronikus térkép is segíti az eligazodásban. "Az ötlet onnan jött, hogy éppen a honlapunk fejlesztésén dolgozunk, és felvetődött, hogy korábban sok látogató igényelte ezeket az adatokat. Megkerestük a módját, hogyan tudunk eleget tenni a kérésüknek" - mondta Balogh László, a nemzeti park igazgatója. Józsa Erika, a nemzeti park turisztikai referense hozzátette: az új weboldal még fejlesztés alatt áll, s a továbbfejlesztett változatban is szerepelni fognak a GPS-adatok.

Csodák nyomában GPS-szel - barangolás a nemzeti parkban műholdak segítségével (naplo-online.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!