A siker jobboldali receptje

2022. május 25. 17:53

A feladat nem kisebb, mint a konzervatív erők reneszánszának megsegítése.

2022. május 25. 17:53
Knopf Alexandra

A konzervatívok, éljenek bárhol a világon, végső soron ugyanazokkal a kihívásokkal küzdenek – ez volt talán a múlt héten megrendezett CPAC Hungary legfontosabb üzenete. Az, hogy az amerikai konzervatívok hagyományos eseményét ezúttal Budapesten tartották, nemcsak megtisztelő, de egyben nagy felelősséget is rótt a szervezőkre. Megtisztelő, hiszen Európában elsőként Magyarországon gyűltek össze a jobboldal leghíresebb dzsemboriján felszólalni kívánó vezető politikusok, gondolkodók és lelkes aktivisták. És nagy felelősség, hiszen a magyar jobboldali, nemzeti közösségnek – immáron négy egymást követő kétharmados választási győzelem után – példát kell mutatnia minden szövetségesének. Ennek egyszerű oka, hogy egy győzelem is számtalan tanulsággal szolgálhat, négy pedig sokkal többel.

Ráadásul veszélyekkel teli időszaknak nézünk elébe, amikor a korábbiaknál is fontosabb a tapasztalatok megosztása, cseréje és feldolgozása. A koronavírus-válság, az annak nyomán kialakuló gazdasági nehézségek, a nemrég kirobbant orosz–ukrán háború, valamint a 2015 óta folyamatosan velünk lévő migrációs válság egyaránt hatással van mindannyiunk életére. Mindezekre a problémákra nemzeti megoldások helyett használhatatlan választok érkeznek nyugatról, amelyekkel a magyar állampolgárok többsége nem ért egyet. Mi ugyanis elutasítjuk az illegális bevándorlást támogató javaslatokat, a gazdasági problémákat a lakosság terheinek növelésével kezelő megoldásokat és a magyarságot a szomszédban dúló háborúba belesodorni képes ötleteket is. Ehelyett inkább a munkahelyteremtésre, a családok támogatására és nemzeti kincseink megvédésére helyezzük a hangsúlyt. Azt valljuk ugyanis, hogy fontolva haladni érdemes, nem pedig kapkodva rángatni a kormányrudat. Ahogy Abraham Lincoln mondta: „Lassan haladok, de sohasem hátrafelé.” A gyakorlatban mindez politikai stabilitást, kiszámíthatóságot és az állampolgárok érdekeinek figyelembevételét jelenti minden helyzetben.

Legyen szó adottságait tekintve kisebb vagy nagyobb nemzetekről, mi most is hisszük, hogy több az, ami összeköt bennünket, mint ami szétválaszt. Ezért is felemelő volt látni, hogy a magyar modell manapság valóban keresett termék, de nem úgy, ahogy a globalista, liberális fősodor ezt láttatni akarja. Az érdeklődő külföldiek inkább megérteni szeretnék a magyarok titkát. Ezért is volt különleges, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, aki maga is felszólalt a rendezvényen, beszédében tizenkét pontban ismertette a siker jobboldali receptjét. Hangsúlyozta: arra kell koncentrálni, ami összeköt, és nem csak a különbözőségeinkkel foglalkozni. „Fel kell vennünk a harcot, és ebben a harcban csak együtt és csak szervezetten lehetünk sikeresek. Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben. Barátokra kell lelnünk, és szövetségest kell találnunk egymásban. Koordinálnunk kell csapataink mozgását, mert nagy megméretés előtt állunk. 2024 sorsdöntő lesz. Önöknél elnök- és kongresszusi választás lesz, nálunk európai parlamenti választás. Ez a két helyszín ki is jelöli a nyugati civilizációért folytatott harc két frontját. Ma egyik sincs a kezünkben. Pedig mind a kettőre szükségünk van. Két évünk van, hogy felkészüljünk” – fogalmazott.

Magyarország ma egy safe space mindazoknak, akiknek fontos civilizációnk zsidó-keresztény hagyományainak megőrzése, a nemzeti identitás, a család és a gyermekek védelme vagy akár a szólásszabadság”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!