Fókusz

2021. december 01. 08:39

2021. december 01. 08:39
null

Jön az új, balos német kormány: Annalena Baerbock és Robert Habeck, a Zöldek társelnökei, Olaf Scholz, a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje, valamint Christian Lindner, a Szabad Demokrata Párt elnöke a koalíciós megállapodás bejelentésére érkezik Berlinben november 24-én. A szocdem–zöld–liberális kormányzat törvénybe foglalná, hogy Németország „bevándorlóország”, és minden lehetséges módon erősítené a társadalom sokszínűségét. Jobban odafigyelnének a muszlimokra, és még nagyobb figyelmet szentelnének olyan csoportoknak, mint az lmbtqi emberek, utóbbiak helyzetéért a családügyi minisztérium felelne. A tárgyalások során a zöldek kiharcolták, hogy a jövőben minden törvényjavaslatnak „klímaellenőrzésen” kell átmennie, és létrejön egy óriási klímaminisztérium is. A külügyi tárca ugyancsak az övék lesz, élére várhatóan Baerbock kerül.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!