Fókusz

2021. február 24. 10:16

2021. február 24. 10:16
null

Az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal Mars 2020 programjának tagjai az irányítóközpontban nézik az első képeket, amelyeket a sikeres leszállás után készített a Perseverance marsjáró. Az egytonnás, nagyjából terepjáró méretű robot magyar idő szerint múlt csütörtökön 21.56-kor landolt komolyabb fennakadás nélkül. A Perseverance 2020. július 30-án indult útjára Floridából, és egy teljes marsi évet – 687 földi napot – tölt majd a vörös bolygón. Ez idő alatt folytatja az égitest felfedezését, és fontos tudományos munkát végez: múltbéli mikrobiális élet nyomai után kutat, tanulmányozza a planéta éghajlatát és geológiáját, valamint kőzet- és talajmintákat gyűjt. A mars­járó megépítésére és indítására közel 2,4 milliárd dollárt (körülbelül 712 milliárd forint) költött a NASA.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!