Fókusz

2020. szeptember 09. 19:11

2020. szeptember 09. 19:11
null

Élőlánccal tiltakoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltása ellen az intézmény hallgatói és szimpatizánsok vasárnap délután Budapest belvárosában. Az egyetem épülete előtt Upor László rektorhelyettes bejelentette, hogy megváltoztatja a tanév rendjét, a beiratkozás határidejét szeptember 13-áig meghosszabbítja, a tanítás kezdési időpontját pedig egy héttel eltolja. Ezt követően az SZFE kuratóriuma közölte, neki senki nem szólt, hogy elhalasztanák a tanévkezdést. Leszögezték: a kinyilatkoztatásszerű vélemények és politikai szólamok helyett a közös munkának és párbeszédnek van helye. Miközben a diákok és a tanárok állításuk szerint a politika- és ideológiamentes oktatásért harcolnak, a demonstráción számos ellenzéki, például MSZP-s és momentumos politikus vett részt, és Karácsony Gergely főpolgármester is az élőláncban tüntetett.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!