Veszélyben a tolnai aprófalvak

2019. december 03. 20:55

Tolna megye egyik aprófalvas területén járva azt látjuk, csökken a kistelepülések lakosságmegtartó képessége. Riportunkban megszólal egy Kisdorogon élő holland missziós és a Magyar falu programért felelős kormánybiztos is.

2019. december 03. 20:55
null
Joó István
Joó István

Érdekes híradás lehet a falvainkért szorító olvasóknak, hogy mit tapasztal egy külföldi értelmiségi, aki huzamos ideje magyar aprófalvas térségben él, és – hivatása révén – rálátása van vagy félszáz településre. Az idegen szem gyakran élesebben látja a jellegzetes problémákat. A holland, 1972-es születésű Marco de Leeuw van Weenen húsz éve érkezett Magyarországra misszionáriusként, és tíz éve lakik a Tolna megyei Kisdorogon. Ahogy már csak a könnyebbség kedvéért is mindenki szólítja, Marco a Tolnai református egyházmegye tanácsosaként, missziói munkatársaként mintegy harminc lelkészt segít, képezi a presbitereket, gyülekezetekben lelkipásztort helyettesít igehirdetésekkel, sőt evangelizációs, gyülekezetépítési vagy éppen gyermeknevelési, házassági témájú előadássorozatokat is tart szűkebb szolgálati területén és szerte az országban.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!