Nincs lehetetlen – egy magyar családi cég születése

2019. november 19. 20:51

A jég hátán is megél a találékony magyar? A pécsi, elsősorban elektronikai sorozatgyártásra specializálódott Z Elektronika Kft. esetében ez biztosan igaz. Egyszerűség, jó szem az olcsó megoldások és a piaci rések felfedezéséhez, nyelvtudás és bátorság – ez Dallos László tulajdonos hitvallása.

2019. november 19. 20:51
null
Pető Sándor

Amikor az évtized elején bezárt a finn elektronikai cég, az Elcoteq pécsi gyára, a város főterének lépcsőin emelt alkalmi ravatalon koporsó feküdt, rajta a felirattal: „Elcoteq: élt 13 évet”. Ezerötszáz ember került az utcára egy vérszegény iparú városban, ahol a hajdani óriás bányáknak már csak a nyomait mutogatják. Egy magyar családi vállalat a multi romjain vett startot, majd rakétaüzemmódba kapcsolt, és mára száztíz embert foglalkoztat.

A BEFEKTETETT MUNKA MEGTÉRÜL

Dallos László ügyvezető és tulajdonos a két hónapja elfoglalt új üzemépületben fogad. Itt nincs fényűzés: a gyártócsarnok nyüzsgő, de még nem túlzsúfolt, az irodák cseppet sem nagyobbak, mint ami még kényelmes, a bútorok praktikusak, de nem drágák. Az épület előtt nem áll luxussportkocsi.  A tulajdonos mutatja a kis irodákhoz vezető fém- és falépcsőt: a saját kezével készítette. Ha nem fognak meg minden fillért, most nem tartanának egymilliárd forint feletti árbevételnél.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!