Kedd reggel leteszik a hadiipari Rheinmetall legújabb magyar gyárának alapkövét

2024. március 25. 21:15

Úgy tűnik, hogy március 26. idén igen nagy nap lesz.

2024. március 25. 21:15
ORBÁN Viktor

Nyitókép: Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ahogy arról korábban már egy interjúban is beszámoltunk, az 1889-ben alapított, német Rheinmetall a magyar kormánnyal közösen valósított meg egy rendkívül sikeres beruházást, melynek egyik fontos célja a Magyar Honvédség korszerűsítése, ezzel együtt pedig a magyar védelmi ipar képességeinek újjáépítése volt.

Ezzel együtt viszont a Rheinmetall és Magyarország céljai, hosszú távú stratégiai elképzelései szinte teljesen egybeestek.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek megfelelően a német vállalat Magyarországot a négy kiemelt, avagy „hazai piac” közé sorolta, Ausztrália, az Egyesült Királyság és – természetesen – Németország mellett, aminek hála 

az évek alatt, országszerte több beruházás is történt. 

Így születhetett meg Zalaegerszegen Európa legmodernebb harcjármű-gyártó és tesztüzeme, Várpalotán Európa egyik legnagyobb lőszer- és robbanóanyag-gyártó üzeme, miközben Budapesten egy digitalizációs és szoftverfejlesztő központ felépítése a cél, emellett pedig Szegedre is tervben volt a legújabb gyár.

Bár utóbbi kapcsán egy ideje már csend volt, a Világgazdaság legfrissebb információi szerint ez már nem sokáig van így, hiszen 

holnap a Rheinmetall Szegeden is leteszi az alapkövet, 

hogy a negyedik, szegedi gyár is felépülhessen. 

Ugyan a zalaegerszegi gyárban készülő Lynx harckocsi modellek elképesztően fejlettek, sőt még harci és kamikaze drónfenyegetésekkel szembeni változatokról is pletykálnak, a Dél-Magyarországon épülő hibrid gyár egész más vonalon fog mozogni.

Az üzem újabb mérföldkövet jelent, mind az ország, mind a vállalat életében, hiszen olyan alkatrészek gyártása a terv, ami a megújuló energia, valamint a biztonsági rendszerek piacának kiszolgálása mellett az elektromos autó-ipar számára fontos.

Tehát az eddigi beruházásoktól teljesen eltérő üzletről van szó, aminek a hadiiparhoz nincs köze. Egyben arról is szó volt, hogy a Düsseldorf-i vállalat nem csak egy összeszerelő üzemet építene a magyar városba, hanem inkább a kutatás-fejlesztés ágazatára erősítene rá. Ami azonban jelenleg biztos, hogy a holnapi ünnepség az ELI-ALPS Kutatóintézetben (szegedi lézerközpont) indul, az alapkövet pedig utána a Rheinmetall új telephelyén helyezik le.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsany-embere
2024. március 30. 07:13
Ki is az igazi békepárti? Gyurcsány, aki leépítette a haderőt, elajándékozta a harckocsikat, vagy orbán aki idehozza a fegyvergyárakat és milliárdokat költ a személyi állomány fejlesztésére, napi szinten toboroz a néprádiójában is? A 🐑🐑🐑 pedig mindent beszop bemondásra.
lauderstenonis-2
2024. március 26. 11:57
Az lesz a vicces, amikor a Zalaegerszegben gyártott Lynx-ek fogják lőni az orkokat Ukrajnában.
nempolitizalok-0
2024. március 26. 09:32 Szerkesztve
Segítek a ballibsiknek a magyar rabszolgamunkával kapcsolatban: Képzettség nélküli operátori állásokat bruttó 7 kilóért hirdetnek. Akármilyen ostoba is a ballibsi, azért csak ki tudja kalkulálni, hogy mekkorák lehetnek akkor a szakmunkás és a mérnöki pénzek. Egy jó hegesztő nettó millió felett keres. A szoftverfejlesztésről pedig anyit, hogy egy jobb magyar cégnél már hat éve is 6 kiló NETTÓ volt a próbaidő alatt. Ki lehet kalkulálni, akkor mennyi lehetett akkoriban a német és mennyi lehet most. Ostoba pörköltszaftos pólójú bolsi nyugdíjasoknak egyszerűen megállt az idő, még arra sem képesek, hogy guglizzanak, ide jönnek hazudozni a csóró bérekről amit a nyugati odavet. 10 éve nincs már ilyen ballibsik, Orbánék rendesen átrendezték, a német azért hozza ide a gyártást és szoftverfejlesztést mert a komolyabb szakemberek már itthon is annyira jól keresnek, hogy nem hajlandók kiköltözni, a bér különbségek amúgy sem akkorák, hogy ez meg is érné.
pipa89
2024. március 26. 08:48
Ha békét akarsz, készülj a háborúra! Viktor teljesen fehér lett! A globalisták kiszívják az emberből a pénzt és az életet, olyanok, mint a dementorok; folyton háborúban vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!