Megválasztották az Év Menedzserét

2023. május 23. 14:56
A Menedzserszövetség május 20-án, immáron 28. alkalommal rendezte meg legfontosabb társadalmi eseményét, az üzleti élet Oscar-gáláját. A közel 35 éves szervezet megújult koncepcióval, közel 300 vendéggel együtt ünnepelt a Budapest Marriott Hotelben.

„Idén is egy minden szempontból sikeres, nagyszabású eseményt zártunk közel 300 résztvevővel, melyre nemcsak mi, az elnökség és az ügyvezetés készülünk, hanem minden díjazott, díjátadó és vendég is izgatottan várja minden évben ezt a különleges alkalmat. Ebben az évben is én adhattam át a Menedzserszövetség ikonikus Év Menedzsere Díját, ami a szervezet legrégebbi, jogvédett kitüntetése. Számomra talán azért is ez a legkedvesebb díj, mert ennek az elismerésnek az elnyerése ösztönzött arra 2019-ben, hogy a jövőben a szervezet elnökeként támogassam tudásommal a magyar vezetői társadalmat. Idén egy olyan első számú vezetőt tüntettünk ki, aki egy nemzetközi, piacvezető vállalatnál hihetetlen karriert futott be, a világ minden táján megállta a helyét, és az utóbbi évek nehezített pályáján is sikerre vitte a magyar vállalatot”  – mondta el Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke.  Az idei Év Menedzsere díjazott Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezetője lett.
„Minden év fénypontja az Év Menedzsere Díjátadó Gálánk, melyre fél évig készülünk a jelölési és kiválasztási folyamatot is beleértve. Ez az eseményünk lehetőséget ad arra, hogy tagjainkkal együtt ünnepeljünk minden közép- és felsővezetőt az elmúlt évben végzett fantasztikus munkájukért, és külön megköszönjük a munkásságát 8 kiemelkedő utat bejárt vezetőnek, az Év Menedzsere díjak kitüntetettjeinek. Idén új koncepcióval készültünk, reagálva a változó igényekre. A látványos „vörös szőnyeges” érkezést követően a felszolgált gálavacsora és a díjátadó ceremónia után, kedves vendégeink rögtön átadhatták magukat az ünneplésnek és a szórakozásnak. Most először – a ceremóniát követően – a díjazottakról és a díjátadókról hivatalos fotókat készítettünk Pejkó Gergő fotóművész segítségével, ezt osztjuk meg most a sajtóval és a kedves olvasókkal” – fűzte hozzá Buday Kollárik Tímea, a Menedzserszövetség ügyvezetője.

Az Év Menedzsere Díjak kitüntetettjei 2022-ben

• A Menedzserszövetség Év Menedzsere Díjának kitüntetettje Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális executive alelnöke adta át.
• A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária Kft. közös Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója. A díjat Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át.
• A Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje Birmacher Barnabás, a Bitrise vezérigazgatója és társalapítója. A díjat Szabó György, a DAS Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója adta át. 
• A Menedzserszövetség és a Foxconn közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Kádár Tamás, a SEON alapító-vezérigazgatója. A díjat dr. Tálos Péter, a Foxconn Csoport alelnöke adta át. Kádár Tamás a díjátadó miatt hazarepült az Egyesült Államokból, de sajnos egy vírusfertőzés miatt nem tudott részt venni a gálán, a kitüntetést Lajtner Tamás, a SEON kommunikációs vezetője vette át, ő szerepel a hivatalos fotókon is.
• A Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje Czakó Borbála, korábbi londoni magyar nagykövet, stratégiai tanácsadó. A díjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.
• A Menedzserszövetség és a Shell Hungary Zrt. közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje Jaksity György, a Concorde Zrt. alapítója és igazgatóságának elnöke. A díjat Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke adta át.
• A Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezetője, a MAM vállalatcsoport gyártási vezérigazgatója. A díjat Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója adta át.
• A Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese. A díjat Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át.

Forrás: Menedzserszövetség

Az év elején a Menedzserszövetség közel 15 partnerszervezete, a Szövetség elnöksége és ügyvezetése, valamint a Jelölő Bizottság elnöke, Dr. Beck György és a Bizottság tagjai, az elmúlt év díjazottjai tették meg ajánlásaikat mind a 8 kategóriában. 
Mint minden évben, az ajánlásokat az ügyvezetés titkosan, a jelöltek tudta nélkül kezelte,, és állította össze a háttéranyagokat a Jelölő Bizottság részére. A Bizottság pontozása alapján kategóriánként 3 jelölt került a Menedzserszövetség elnöksége elé, rangsorolás nélkül. Az elnökség pedig titkos szavazással döntött idén is arról, hogy kategóriánként – fél éves jelölési és döntési folyamatot követően – kik lettek a 2022-es év legkiválóbb vezetői, a legjobbak legjobbjai.

A gála műsorvezető párosa Bombera Krisztina és Váczi Gergely volt. A vacsora alatt az aláfestő zenéről a La Movida Cuba gondoskodott, akik később a teraszon is kellemes latin hangulatot teremtettek. A Jövő Menedzsere Party 23:00 órától indult be a legnagyobb nemzetközi slágerekkel, DJ Leslie2Long és Telma Lincoln interpretálásában. A 28. Év Menedzsere Díjátadó Gálán a díjátadó támogatók mellett együttműködő partner volt a Budapest Marriott Hotel, a Francois Pezsgő, a Premirum Europe, a Coca-Cola HBC Magyarország, a Nespresso Professional, a Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, valamint a Pannonhalmi Főapátság.
Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje a United Way Magyarország volt, akik számára rekordösszegű adomány, kétmillió forint gyűlt össze.

A MENEDZSERSZÖVETSÉG SZÁMOKBAN
·      közel 400 tag – 50% női vezető
·      évente több mint 80 fiatal vezető fejlesztése 
·      közel 30 éve az Év Menedzsere Díjak átadása

A Menedzserek Országos Szövetségének weboldala

Címlapfotó:123rf.com 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában