Íme a világ nyolc legnagyobb munkáltatója

2022. november 18. 7:55
Nem az a meglepő, hogy egy hadsereg áll a lista elején, inkább az, hogy melyik. Spoiler: nem Kína.

A Statista legfrissebb összesítése szerint alkalmazotti létszámát tekintve a világ legnagyobb vállalata továbbra is a Walmart. A kiskereskedelmi óriás 2,3 millió munkavállalót foglalkoztat, utána közvetlenül az Amazon jön a sorban, 1,61 millió fővel. Csakhogy a két gigantoszaurusz teljesítménye még csak dobogós helyezést sem ér.

Az állami védelmi szféra mindent visz,

az első helyen három ország három hadserege szerepel, amelyek tokkal-vonóval mindenkinél több embert foglalkoztatnak a világon. Az aranyérmet nem Kína szerezte meg, mint azt első blikkre mindenki gondolná, hanem az indiai védelmi minisztérium, amely a teljes aktív szolgálatot teljesítő katonai állomány mellett a polgári alkalmazottakat és a tartalékos rendszer szereplőit is fizeti.

A teljes „alkalmazotti" létszám 2,99 millió fő,

ezt a munkavállalói tömeget pedig még a Pentagon sem tudta überelni, amely a második helyet a maga 2,91 millió főjével szerezte meg. Kína csak a bronzérmet zsebelheti be, a Népi Felszabadító Hadsereg 2,55 millió emberből áll, igaz, ebben a számban nincsenek benne a polgári alkalmazottak.

Infografika: Statista

Kína egyébként még egyszer felbukkan a nyolcas listán, a hatodik helyet ugyanis a világ egyik legnagyobb energetikai vállalatával, a China National Petroleum Corporationnel szerezte meg, amely 1,45 millió főt foglalkoztat. A sorban utána az Egyesült Királyság egészségügyi szolgálata, a National Health Service (1,38 millió fő) és a tajvani elektronikai óriás, a Foxconn áll, utóbbi 1,29 millió munkavállalónak utalja a fizetést.

Nyitókép: 123RF


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés