Töredékére esett vissza a milliárdos NFT-piac

2022. november 12. 12:42
A Trend FM-en futó Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásaiban Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a Web3 működési logikáját és sajátosságait mutatták be.

Az internet új korában a felhasználók birtokolják saját adataikat és virtuális értékeiket. Egy ilyen digitális érték lehet például az NFT is. Sokan talán nem is tudják, hogy mit jelöl ez a három betű, de azt igen, hogy éppen rengeteg pénz van benne.

Még tavaly márciusban kelt el 69 millió dollárért egy digitális kollekció, lavinát indítva a digitális művészetbe áramló pénzt illetően. Cégóriások és magánemberek egyaránt millió dollárokat fizettek különféle digitális képekért. Egészen idén januárig emelkedett a piac – a hónapban 17 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát ezek az NFT-k.

Most viszont, bár nem dőlt össze a kártyavár, mintegy 97 százalékot esett az NFT-kereskedés forgalma év elejéhez képest. Az óriási, 17 milliárdos forgalomból „mindössze” 466 millió dollár lett. Bár kétségtelenül túlzó volt a felhajtás
a „digitális műkincsek” körül, mégsem érdemes temetni a technológiát. Ugyanis a benne rejlő lehetőség az egyedi tulajdonjog blockchainen történő rögzítésére önmagában talán nem feltűnő, de óriási értékajánlatot jelent. Blockchainen vezetve gyorsan és átláthatóan cserélhetnek gazdát a különböző, NFT-khez kötött tárgyak. Több vállalat még mostanában is rendszeresen hoz új megoldásokat.
A Starbucks például milliókat hódított meg jutalomprogramjával, most pedig egy exkluzív élményeket nyújtó ügyfélprogram NFT platformjában látja a jövőt.

A Blockchain Percek szakértőjétől megtudhatjuk, hogy szórakozásból és divatbolt felfutott NFT-hype után mi lehet a nem helyettesíthető tokenek valódi jövője.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért ez egy baromságnak tűnik. Ha pont ugyanazt az esztétikai, stb. élményt kapom NFT pöcsét nélkül, mint azzal, akkor én biz nem fogok pénzt adni érte. Bocsika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés