A lerohadó Teslák miatt éhségsztrájkoltak a tulajdonosok

2022. szeptember 11. 6:57
Az autókkal problémák vannak, a vállalat ügyfélszolgálata kritikán aluli, a norvégoknak pedig elfogyott a türelmük.

Egynapos éhségsztrájkot hirdetett a norvég Tesla-tulajdonosok egy csoportja, hogy így hívják fel a figyelmet az autók hibáira, valamint arra, mennyire minősíthetetlenül kezeli a panaszokat  a vállalat ügyfélszolgálata. A történet azért is figyelemreméltó, mert az ország lakosságához viszonyítva Norvégiában a legmagasabb az eladott Teslák száma. 

A tulajdonosok Teslákkal kapcsolatos hibalistája pedig meglehetősen hosszú: nem működő vagy éppen maguktól kinyíló ajtók, rossz fényezés, ablaktörlő, reflektor és légkondi-problémák, besárguló képernyők, üzemképtelenség hideg időjárás esetén, rozsdásodás és hasonlók. A reklamálók még csak nem is a folyamatos meghibásodáson akadtak ki a legjobban, hanem azon, hogy

a cég ügyfélszolgálata sok esetben nem hajlandó reagálni a problémákra.

 A tiltakozók szóvivője, Erlend Mørch úgy nyilatkozott: továbbra is szeretnének a Tesla ügyfelei maradni, de a véget nem érő javítások és az ügyfélszolgálat kommunikációképtelensége miatt igencsak fogytán a türelmük. Utóbbi kapcsán a legáltalánosabb probléma, hogy az e-mailekre sokszor egyáltalán nem válaszolnak, a telefont pedig nem veszik fel, de ha visszahívást ígérnek, azt sem teljesítik. 

A kétségbeesett norvég tulajdonosok végül már éhségsztrájkot is tartottak, hogy felhívják Elon Musk figyelmét a problémákra. Ő viszont nem reagált, mindössze – talán lehet, hogy véletlenül rímelő időzítéssel – egy twitter bejegyzést jelentetett meg,  ami arról szól, hogy

egy barátja tanácsára böjtölni kezdett, és ez nagyon jót tett neki. Akárhogy is, ezzel óriási fricskát dobott az elvben a cég számára fontos ügyfeleknek.

Az ügy ugyanakkor nem példa nélküli: a Tesla-modellekkel kapcsolatban  az Egyesült Államokban már több vizsgálat is indult olyan esetekben, amikor – a feltételezések szerint – a vezetéstámogató rendszer hiányosságai baleseteket okoztak. 

Volt olyan ügy, amely már a bírósági ítéletig is eljutott, de sok esetben a robotpilóták adatait tudják használni a Tesla balesetek kivizsgálásakor.

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-nak biztos lenne egy jobb ötlete.

Ez olyan szankció, amely jobban fáj a másik félnek, mint nekik. Az pl. rosszabb szankció, hogy egy magyar Teslát a tulaj belekormányzott a Dunába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés