Több tízezer turista rekedt Kínában

2022. augusztus 10. 16:36
A koronavírussal nem viccelnek Kínában. A zéró tolerancia miatt most 80 ezren kénytelenek tovább napozni a tengerparton.

Az 1 millió lakosú Sanya üdülőhelyet Kína Hawaii-jának is nevezik, méltán. Ez az egyik legvonzóbb turisztikai célpont a távol-keleti országban, jelenleg azonban igazi rémálommá vált a csúcsszezonban ott pihenni vágyó több mint 80 ezer turista számára.  

A Covid fellángolása miatt a hatóságok szigorú utazási korlátozásokat vezettek be, ami természetesen nem csak a be-, hanem a kiutazásokra is vonatkozik. A városnak otthont adó Hajnan-szigeten csak vasárnap 483 fertőzést regisztráltak, ezért

az illetékesek minden közlekedést leállítottak, és felfüggesztették a jegyértékesítést is. 

A turisták csak abban az esetben juthatnak ki az üdülőparadicsomból, ha egy héten belül legalább öt negatív PCR-tesztet mutatnak be. Amennyiben ezt nem teszik, kénytelenek tovább élvezni a kínai vendégszeretetet: a hatóságok arra kérik a helyi hoteleket, hogy a kényszerturistákat 50 százalékkal olcsóbban szállásolják el a lockdown alatt. Sok mindent a magányos napozáson kívül ugyan nem nagyon lehet csinálni, a múlt hét óta ugyanis minden szórakozóhely, gyógyfürdő, bár és étterem zárva tart. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés