Leállította a gázipari dolgozók sztrájkját a norvég kormány

2022. július 06. 12:10

Megmondták, hogy feszült figyelemmel követik a munkabeszüntetést, és ha kell, közbelépnek. Kellett.

2022. július 06. 12:10
null

Mint arról beszámoltunk, keddtől sztrájkba léptek a norvég olaj- és gázipari munkások azzal a céllal, hogy magasabb fizetést kényszerítsenek ki a munkáltatóktól. A leállás tovább súlyosbította az amúgy is energiahiánnyal küzdő EU-s országok, elsősorban Németország helyzetét. A számítások szerint a hét végére Norvégia olajkitermelése 15 százalékkal csökkenhetett volna, a gázé pedig már szerdára elérhette volna a 13 százalékos mínuszt. 

A norvég kormány már a munkabeszüntetés előtt közölte, hogy ha kell, betiltja a sztrájkot az európai energiaellátás biztonsága érdekében. Ezt szerda reggel már meg is tette azzal, hogy utasította a munkavállalókat és a munkáltatókat, hogy egy független testület előtt rendezzék a vitás kérdéseket. 

Pesszimista számítások szerint egy jól szervezett sztrájk esetén a földgázkitermelés több mint 50 százaléka eshetett volna ki. 

Fotó: MTI/AP/DPA/Stefan Sauer

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. július 20. 15:21
Csak azok akik nem akarják tudni. Sólyom például tudta. "A jogállamot nem lehet kordonok mögé zárni," mondta 2006 ban. Varga pl miért nem kérdezte meg? Nektek meg ott a net, bárkinek, még neked is segít.
Armageddon
2022. július 20. 15:21
Én azonnal megtaláltam! Igaz, én megkerestem. De nem segítek többet rottyfasz!
olajfa1
2022. július 11. 15:48
hol vagytok "szabadelvüek"???? Norvégiánan MEGSÉRTIK AZ EMBERI JOGOKAT!!!! MÉG SZRÁJKOLNI SEM ENGEDIK ŐKET!!!!!
Rocktoberi
2022. július 11. 15:48
Akkor most már pontosan tudható, hogy az Európai Parlamentben összesen 278 USA csicska és futóbolond van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik