Tízből hét amerikai nem akarja, hogy Biden újra elnök legyen

2022. július 04. 17:00

A demokraták vereségre készülnek a félidős választáson, egy új közvélemény-kutatás szerint azonban a választóknak ez sem elég: Biden fejét akarják.

2022. július 04. 17:00
null

A Harvard Caps-Harris Poll legújabb felmérése nem kecsegtet semmi jóval a Biden-féle Fehér Ház számára. A megkérdezettek mindössze 29 százaléka gondolja úgy, hogy az elnöknek újra kellene indulnia a két év múlva esedékes választáson, míg 71 százalékuk rossz ötletnek tartaná ezt.

A megkérdezettek 45 százaléka szerint Biden egyszerűen rossz elnök, a maradék pedig vagy azzal indokolta válaszát, hogy az elnök nagyon öreg már a politikához, vagy azzal, hogy változásra van szükség a politikai hozzáállásában.

Mark Penn, a felmérés egyik vezetője ennél is rosszabb hírt közölt. Mint kiderült, még a demokraták sem Bident akarják látni az elnöki poszton, közülük mindössze 30 százalék támogatná őt egy előválasztáson.

A jelenlegi elnök népszerűsége folyamatosan csökken.

A felmérések szerint az infláció kezelésében mindössze 28, a gazdasági intézkedések tekintetében pedig 32 százalékos a pozitív megítélése.

Ennél némileg jobban áll a munkahelyteremtések (43 százalék) és a COVID-járvány ügyében hozott határozatai (50 százalék) kapcsán.

Érdekes, de Trump újraindulási megítélése is elég szélsőséges arányokat produkált. A válaszadók 61 százaléka nem szeretné a volt elnököt újra a Fehér Házban látni. Az elutasítás indokai között elsősorban Donald Trump kiszámíthatatlansága (36 százalék), megosztó személyisége (33 százalék) és a 2021. januári 6-ai zavargásokban betöltött vélt vagy valós szerepe (30 százalék) szerepelnek.

A megkérdezettek 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ha Biden és Trump egymás ellen indulnának 2024-ben, akkor megfontolná egy harmadik jelölt támogatását.

Nyitókép: MTI/AP/Reuters pool/Lukas Barth
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2022. július 06. 13:58
Mrs Biden legyen újra az elnök. Pelenkagyártók ajánlásával.
Palatin
2022. július 05. 21:35
Ezek szerint az amcsik 30%-a hülye. Búsan merengvén ülök a bidén, Hogy lehet elnök ez a Mr. Biden? Ám ha a Karácsony föpolgi lehet. Biden is a meón simán átmehet.
Nehidd El
2022. július 05. 14:07
Drága amerikai szavazók! Van rosszabb Bidennél is! Ott leselkedik, várja a sorát a háta mögött...
betakentaur
2022. július 05. 01:56
Ezek szerint még minden tízből 3 hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik